• Vércukor probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Az alábbi laborlelet értelmezésében szeretném a segítségét kérni. 32 éves nő vagyok, 164 cm, 57 kg. 3 pontos inzulinrezisztencia teszt eredményei: Éhgyomri glukóz: 4,4 mmol/L 60 perces glukóz: 4,0 mmol/L 120 perces glukóz: 3,0 mmol/L Inzulin: 4,0 mlU/L Inzulin 60 perc: 31,0 mlU/L Inzulin 120 perc: 17,6 mlU/L Ebből annyit tudtam értelmezni, hogy a 120 perces glukóz érték alacsonyabb, mint az éhgyomri, ami hypoglikémiára utalhat, de kérem javítson ki, ha tévedek. A koleszterinem és a triglicerid mindig magasabb szokott lenni a normálisnál (idén még nem nézték). A húgysav értékem normális, a TSH: 0,75. Panaszaim: lassú, de folyamatos hajritkulás (már póthajat kell hordanom, mert nagyon átlátszik a fejbőröm), éhségrohamok (naponta) - főleg édesség utáni vágy, ingerlékenység ill. ájulásszerű rosszullét, ha nem eszem rendszeresen. Ezek a tünetek már évek óta fennállnak. A második terhességemnél elhalt az embrió a 10. hét környékén (néhány héttel ezelőtt). Szerencsére már van egy 20 hónapos, egészséges kisfiam (de az ő születése után több, mint 1 évig nem jött meg a menzeszem, végül Norcoluttal indították be a ciklust.) Abban kérem a segítségét, hogy érdemes-e további vizsgálato(ka)t végezni, ill. addig is figyeljek-e a szénhidrátbevitelre és mennyire (pl. érdemes-e 160 grammos szénhidrát diétát tartani)? Az első terhességemnél diétát írt elő a nőgyógyász, de csak annyit mondott, hogy alacsony szénhdiráttartalmú dolgokat egyek, amire igyekeztem figyelni, de nem vettem túl komolyan, mert akkor teljesen normális volt a cukorterheléses vizsgálat eredménye. Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a hajhullás témában

        Tisztelt kérdező ! Az ön terheléses értékei teljesen rendben vannak. Vegyes normális táplálkozást javaslok. A haj megritkulása miatt még a férfi hormonok szintjét érdemes megnézetnie.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2017. március 07., 09:56; Megválaszolva: 2017. március 07., 21:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: