• Magasság növekedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! A fiam miatt aggódom. Október végén lesz 17 és még csak 162 cm magas. Félek, hogy nagyon kezd befordulni lelkileg. Most már nagyon elhagyták a fiú társai. Kb. egy éve nem is fejlődött semmit. Én kb. 154 cm vagyok, apukája 175 cm magas. Nem tudom mit kell tennem? Kérem válaszát. Köszönettel, üdv. Brigitta

        Dr. Fáklya Mónika válasza a növekedés témában

        Tisztelt kérdező! Sajnos elég késői a kérdése, mert ha már befejeződött a serdülés akkor a növekedési porcok bezáródnak és nem lehet magasságnövekedést elérni még kívülről adott hormonkészítménnyel sem.Azt hogy fog-e nőni a fia egy csontkor meghatározással lehet megítélni, ami egy kézröntgen vizsgálatot jelent. Ha ennyire befordult lelkileg, érdemes pszichológus segítségét igénybe venni.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2016. július 03., 09:00; Megválaszolva: 2016. július 11., 21:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó