• növekedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Van egy lányom, aki májusban tölti a 14.életévét.Az a problémánk, hogy szerinte alacsony termetű, 148 cm.Viszonylag korán kezdett menstruálni (10-11) évesen.Én is ennyi idős voltam és kb. most 164 cm vagyok. 2015-ben voltunk vele szakorvosnál, aki minden előzetes vizsgálat nélkül mondta, hogy a növéssel ő már nem tud mit kezdeni.Mivel kicsit elhízott volt akkor, elküldte a gyermeket laborvizsgálatra, ahol mindent rendben találtak.Szeretném megkérdezni, hogy tényleg nem lehet már semmit tenni???Engem nem is zavarna a magassága de a lányomat lelkileg bántja,hogy ő "kicsi". Előre is köszönöm a válaszát. Üdvözlettel: (Saci)

        Dr. Fáklya Mónika válasza a növekedés témában

        Tisztelt kérdező! Ezt egy csontkor vizsgálat pontosabban meg tudná mondani. Ez egy kézröntgen, ahol azt tudjuk nézni, hogy a növekedési zónák bezáródtak-e már. Erre van esély, de érdemes lenne megnézni. Ha igen, akkor már nem fog nőni a kislány, ha még nem akkor van még pár cm növekedési tartalék.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2016. január 19., 09:22; Megválaszolva: 2016. január 22., 15:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: