• Növekedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! 13 éves kislányomról szeretném megtudni,hogy alacsony növésű-e ön szerint.Férjem 172 cm,én 164 cm vagyok, a 21 éves fiam 175 cm magas.A kislányom már évek óta 148 cm,kb.60 kilogramm.A menstruációja 10 éves korában már elkezdődött, ami rendszeresnek mondható.Terhességem alatt minden rendben zajlott, nem iszom és nem dohányoztam soha.A születési súlya 2600 gr.és 50 cm hosszú volt.Időre és könnyen megszületett.Orvosi vizsgálaton még nem voltam vele.Szeretném öntől megtudni,hogy érdemes-e elvinnem endokrinológiai vizsgálatra.Kell-e aggódnom a magassága miatt? Köszönöm a válaszát.

        Dr. Fáklya Mónika válasza a növekedés témában

        Tisztelt kérdező! Sajnos a kislány meglehetősen korán felserdült, és a menses megjelenése után a lányok növekedése lassul, majd megáll. Érdemes lenne gyermekendokrinológiára elvinnie, ahol egy kézröntgen vizsgálattal meg tudják azt mondani, hogy fog-e nőni. Illetve ki tudnak zárni olyan betegségeket, amik alacsony növekedést okozhatnak.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2015. május 22., 09:44; Megválaszolva: 2015. május 22., 17:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó