• Gyermeket szeretnénk!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Úr/Nő! 26 éves nő vagyok. Problémám 1 éve kezdődött,amikor eldöntöttük,hogy babát szeretnénk. A ciklusom egyáltalán nincs rendben,ebben az évben magától egyszer februárban jött meg,januárban a nőgyógyászom talált egy kb.4-5 cm-es cisztát ami a vérzéssel elmúlt. Legközeleb júniusban jött meg Norcoluttal.(ekkor cisztám nem volt) Végre eltudtam menni a hormonvizsgálatra.Eredmények: (a vérvétel a ciklus 21. napján történt) Progeszteron:1.1 nmol/l normál ért.:ffi:0.7-4.3 nő:ciklusfüggő Prolaktin:166.30 mU/l Nő:102-496 ffi:86-324 TSH: 3.3mU/l (0.30-4.00) FT-4: 15.0 pmol/l (11.5-22.0) A nőgyógyászom azt állapította meg hogy nincs peteérésem. Mivel újfent nem jött meg júliusban,kaptam újra Norcolutot,És Clostybegytet a peteérésre. A Norclutot beszedtem 3*1-et 5 napig, Már 6. napja hogy nem jött meg ettől se. Szőrösödésem is van de ez már régebb óta: az arcomon(Bajusz áll,de csak ilyen pihés) A mellbimbóudvar körül szokott néhány erősebb hosszabb szál,a köldököm alatt hosszába,és a combom belső felén. Az államon elég sűrűn jelentkeznek gyulladt pattanások,és zsíros is a bőröm,viszont a testemen száraz. Sürün kiráz a hideg,de van hogy hőhullám jön rám. A testsúlyom sem éppen jó,elég nagy súlyproblémával is küzdök. A cikluszavarom kb. 1 éve kezdődött,előtte nagyjából rendben volt,néha késett egy-két hetet. Ezekkel az adatokkal tudna felállítani vmilyen diagnózist? Érdemes lenne felkeresnem egy endokrinológus szakorvost? Vajon tényleg "csak" peteérésem nincs,vagy összetettebb a problémám? Nagyon várom válaszát!!! (Kicsit hosszúra sikerült) Tisztelettel: Gréta

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Gréta!

        Leírt adatok alapján bármilyen diagnózis felállítása nehéz lenne, igazán
        nem jellemzőek csak egy-egy kórképre. Peteérés valóban nem
        valószínű a hormonértékek alapján, azonban ez is csak egy "tünet",
        ami egy adott megbetegedés (diagnózis) része.
        Problémájának megoldása alapvetően túlmutat a gyakorlati
        endokrinológia fő vonalain, inkább reprodukció terén jártas
        nőgyógyászhoz kellene fordulnia- hiszen a reménybeli terhesség csak
        így érhető el a későbbiekben. Azonban mint endokrinológus azt tudom
        tanácsolni, hogy kezdje el haladéktalanul a testsúlycsökkentést - így
        feltétlenül nőnek az esélyei a kívánt fogamzás létrejöttéhez!

        Tisztelettel: 

        Dr. Balogh Imre

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-04 21:54:23; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 11:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tzsztelt Doktornő Az alábbi pajzsmirigy leletről szeretném tanácsát kérni... A bal lebenyben 3 darab 2,5 - 3 mmm nagyságú echoszegény góc látszik,melyek göböknek megfelelnek.Az isthmus-lebeny határán cystosus jellegű elváltozás. A jobb...
        Tisztelt Hölgyem! Az alábbi esetben szeretném a szakvéleményét kérni! Édesanyámat pár héttel ezelőtt pitvarfibrillációval/magas vérnyomással kórházba szállították, azóta jól van, kiengedték. Felmerült a gyanú, hogy a pajzsmirigy...
        Tisztelt Válaszoló! Idén nyár végén derült ki a pajzsmirigy problémám. Az első TSH- m 0,010 volt. Pajzsmirigy túlműködést állapítottak meg. Felkerestem egy szakembert, majd újabb vizsgálat következett. Szeptemberben a TSH-m 16,55 lett....
        Tisztelt Doktornő. Diagnosztizáltak nálam autoimmun betegséget, de most mégis tanácstalan vagyok, mert szeretnék többet tudni a betegségemről de sajnos a kezelőorvosom amiket elmondott nem egészen értettem meg. Az orvosom szerint van egy...
        3-4 hónapja 950 et mutatott a labor prolaktin szint, elkezdtem szedni bromicoptint 5mg ig. 1 hónapja 550 volt a labor , utána emeltük 7.5mg ra, most pedig megint 500mg ot mutatott pár napja. A referencia értek 290. Az orvos emelni szeretné még a...
        Fiam 9 éves, 139 cm. Csontkor vizsgálaton 2.5 évvel előrehaladott csontkort állapítottak meg. Ezt a 2. metacarpus hosszából, annyi volt a leleten, és egy táblázatból kikeresték, ez hány éves kornak felel meg. Jó ez a módszer? Ha igen, mire...
        Tisztelt Doktornő! 18/19 éves korom óta szedek fogamzásgátlót (jelenleg 25 éves vagyok). Ezen időszak alatt már 3 különböző tablettát szedtem, azonban az összeset hasraütésszerűen irta fel az éppen akkori nőgyógyászom, szóval egyszer...
        Tisztelt Doktornő/ Úr! Általános, migrén miatti, kivizsgálás során (2018.02.28) a TSH érték 0.25, az FT4 9.5 lett. Endokrinológus szakorvos Hypothyreosis-t állapított meg, 25ug Letrox szedését írta elő, a vérkép alapján, további fizikai...
        Érdeklődni szeretnék, hogy milyen vizsgálatra kellene mennem. Problémám, hogy kb 1 év alatt 62 kg-ról 71 kg-ra híztam, holott semmivel nem eszek többet, mint addig. Igaz, hogy ülő munkát végzek és nem sokat mozgok, de már beszereztem egy...
        Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok és szeretnénk egy 3. babát vállalni. Nézettem egy 21. napi hormon panelt, aminek az alábbi eredménye lett: TSH: 3 (0,55-4,78), FT4: 14,35 (11,5-22,70), FT3: 5,10 (3,50-6,50), Anti TPO: 28 (0,00-60,00), Anti...