• PCOS?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        28 éves vagyok és van egy 5 éves kisfiam, aki 2 év próbálkozás után spontán fogant meg. A terhesség problémamentes volt. Szeretnénk kistestvért, 3 év próbálkozás után sikerült ismét teherbe esnem, de sajnos a 7-8-ik héten elvetéltem. Az első menstruációm 14 éves koromban jött meg és soha nem volt rendszeres (32-48 nap) illetve rendkívül fájdalmas, 7 napig tart. Most vérvizsgálaton a következő eredmények jöttek ki: 2. ciklusnap: FSH:3,22 IU/l; LH:5,91 IU/l; Ösztradiol:145,1 pmol/l; Progeszteron:2,22 nmol/l; Tesztoszteron: 0,98 nmol/l; Prolaktin:8,3 ng/ml; HTSH:3,41 mU/l; Cortizol:391 nmol/l. 21. ciklusnap: FSH:3,46 IU/l; LH:15,22 IU/l; Ösztradiol: 268,2 pmol/l; Progeszteron: 8,36 nmol/l; Tesztoszteron: 1,27 nmol/l; Prolaktin:15,9 ng/ml; HTSH: 2,75 mU/l. Ön véleménye szerint milyenek az eredmények, illetve PCOS-ról van-e szó? Kellenek-e további kivizsgálások, illetve milyen irányban induljak el (nőgyógyász, meddőségi központ, endokrinológus)? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

         Kedves Hölgyem!

        Pusztán labor értékek alapján (bármennyire is informatívak azok az Ön
        esetében) egyéb vizsgálatok híján nem lehet kimondani a PCOS diagnózisát. Ehhez pontos kórelőzmény,  fizikális vizsgálat, ultrahang és egyéb vizsgálatok is szükségesek. Amennyiben gyermeket szeretnének, meddőségi centrumban való kivizsgálását javaslom.

        Tisztelettel: Dr. Balogh Imre  endokrinológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-11 14:50:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 11:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó