• Macroadenoma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 27 éves nő vagyok. Tavaly korházba kerültem szapora szívveréssel, illetve magas vérnyomással. Betaloc Zok, valamint Frontint szedek a mai napig. A további vizsgálatok kimutatták, hogy pajzsmirigy alulműködésem van. Azóta ez helyreállt, és mivel a hormongyógyszer szedése mellett panaszom volt (Letroxot szedtem), jelenleg nem szedek gyógyszert, mivel gyógyszer szedése mellett is előfordult igaz csak kétszer az utóbbi időben, hogy felment a pulzusom illetve a vérnyomásom majd most kell mennem vérvételre, hogy lássuk hogyan alakult a tsh szint. Azóta viszont kiderült, hogy Reflux betegségem van, és a nyelőcsövön lineáris erosiok vannak és ez is okozhatta a rosszulléteket. Azonban az orvosom, akihez a pajzsmirigy miatt járok, erről még nem tudott és csináltatott két vizsgálatot. Az egyik WMA meghatározása, ami 40,60 umol/di (8,10-37,80) lett, valamint mellékvese Ct-n is voltam, melynek eredménye macroadenoma nem igazolható. Azt szeretném kérdezni, hogy olvastam, hogy ez a fajta daganat nem csak a mellékvesénél fordulhat elő, hanem az agyban is. Ezek a vizsgálatok, valamint eredmények ezt kizárják? Vagy ehhez még további vizsgálatok kellenek? Tisztelettel és köszönettel: Bóka Andrea

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy probléma témában

        Tisztelt Bóka Andrea!

        Az Ön által emlitett VMA vizsgálat jelzetten magasabb értéket mutatott, a CT-t ezért végeztette orvosa, ui. a mellékvese hormontermelő daganatot (phaechromocytoma) akarta kizárni. Szerencsére a CT nem igazolt eltérést a mellékvesében. Az agyban ill. az agyalapi mirigy területén is lehet macroadenoma, de ez most Önnél nem jön szóba, nincs erre utaló panasza.
         
        Tisztelettel:Dr. Bíró Csaba István   belgyógyász-endokrinológus 


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-02 15:02:50; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 10:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: