• Vérzészavar és gyors szőrnövekedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 29 éves vagyok, gyeremekem még nincs de pár éven belül szeretnék. Legutóbbi nőgyógyászati szűrésen megkérdeztem az orvosomat, a menzesz megjövetelekor két-három napos "barnázásom" van, és hogy ez utalhat-e hormonzavarra. Azt mondta igen, de csak akkor kell kezelni ha teherbe akarok esni. Tényleg nincs addig teendő? A másik kérdésem az lenne, hogy úgy tapasztalom, nagyon gyors a szőrnövekedésem. Epilátorral szőrtelenítek, tehát gyökerestül szedem ki, mégis, pl. egy hét alatt már egész sok visszanő, ezt nem tartom normálisnak. (A mennyisége nem lett több.) Ugye lehet, van összefüggés a vérzészavar és a gyors szőrnövekedés között? Arra gondoltam, felkeresek egy endokrinológust, ide háziorvosi beutalóra van szükség? Ha kiderül, hogy tényleg fennáll valami hormonprobléma, gyógyszeres kezeléssel megszűntethető a gond? A gyógyszereket egész életemben kell majd szedni, vagy csak kúraszerűen? Elnézést a hosszú levélért, és előre is nagyon szépen köszönöm, ha tud válaszolni!

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Hölgyem!

        - Első kérdésére a válaszom egyértelműen nem, hiszen leveléből az derül ki: nem bizonyított a tény, hogy valóban hormonális eltérésről van szó. Az Ön által említett barnázás sok egyéb más problémára is utalhat, nem csak hormonális eredetű problémára! Ily módon teendő nincs egészen addig, míg a kivizsgálása meg nem történik.
        - A vérzészavar és a fokozott szőrnövekedés között lehet összefüggés  azonban az Ön által említett gyorsabb szőrnövekedés nem egyenlő a fokozott szőrnövekedéssel.
        - Endokrinológiai szakrendelés felkereséséhez általában szükséges a háziorvosi beutaló.
        - A kezelés mikéntje (gyógyszeres, műtéti, stb.) minden esetben csak a diagnózis felállítását követően dönthető el, így utolsó kérdéseire nem tudok választ adni.

        Tisztelettel: Dr. Balogh Imre   belgyógyász-endokrinológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-28 08:53:31; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 08:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: