• Vérzészavar és gyors szőrnövekedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 29 éves vagyok, gyeremekem még nincs de pár éven belül szeretnék. Legutóbbi nőgyógyászati szűrésen megkérdeztem az orvosomat, a menzesz megjövetelekor két-három napos "barnázásom" van, és hogy ez utalhat-e hormonzavarra. Azt mondta igen, de csak akkor kell kezelni ha teherbe akarok esni. Tényleg nincs addig teendő? A másik kérdésem az lenne, hogy úgy tapasztalom, nagyon gyors a szőrnövekedésem. Epilátorral szőrtelenítek, tehát gyökerestül szedem ki, mégis, pl. egy hét alatt már egész sok visszanő, ezt nem tartom normálisnak. (A mennyisége nem lett több.) Ugye lehet, van összefüggés a vérzészavar és a gyors szőrnövekedés között? Arra gondoltam, felkeresek egy endokrinológust, ide háziorvosi beutalóra van szükség? Ha kiderül, hogy tényleg fennáll valami hormonprobléma, gyógyszeres kezeléssel megszűntethető a gond? A gyógyszereket egész életemben kell majd szedni, vagy csak kúraszerűen? Elnézést a hosszú levélért, és előre is nagyon szépen köszönöm, ha tud válaszolni!

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Hölgyem!

        - Első kérdésére a válaszom egyértelműen nem, hiszen leveléből az derül ki: nem bizonyított a tény, hogy valóban hormonális eltérésről van szó. Az Ön által említett barnázás sok egyéb más problémára is utalhat, nem csak hormonális eredetű problémára! Ily módon teendő nincs egészen addig, míg a kivizsgálása meg nem történik.
        - A vérzészavar és a fokozott szőrnövekedés között lehet összefüggés  azonban az Ön által említett gyorsabb szőrnövekedés nem egyenlő a fokozott szőrnövekedéssel.
        - Endokrinológiai szakrendelés felkereséséhez általában szükséges a háziorvosi beutaló.
        - A kezelés mikéntje (gyógyszeres, műtéti, stb.) minden esetben csak a diagnózis felállítását követően dönthető el, így utolsó kérdéseire nem tudok választ adni.

        Tisztelettel: Dr. Balogh Imre   belgyógyász-endokrinológus

         

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-28 08:53:31; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 08:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tzsztelt Doktornő Az alábbi pajzsmirigy leletről szeretném tanácsát kérni... A bal lebenyben 3 darab 2,5 - 3 mmm nagyságú echoszegény góc látszik,melyek göböknek megfelelnek.Az isthmus-lebeny határán cystosus jellegű elváltozás. A jobb...
        Tisztelt Hölgyem! Az alábbi esetben szeretném a szakvéleményét kérni! Édesanyámat pár héttel ezelőtt pitvarfibrillációval/magas vérnyomással kórházba szállították, azóta jól van, kiengedték. Felmerült a gyanú, hogy a pajzsmirigy...
        Tisztelt Válaszoló! Idén nyár végén derült ki a pajzsmirigy problémám. Az első TSH- m 0,010 volt. Pajzsmirigy túlműködést állapítottak meg. Felkerestem egy szakembert, majd újabb vizsgálat következett. Szeptemberben a TSH-m 16,55 lett....
        Tisztelt Doktornő. Diagnosztizáltak nálam autoimmun betegséget, de most mégis tanácstalan vagyok, mert szeretnék többet tudni a betegségemről de sajnos a kezelőorvosom amiket elmondott nem egészen értettem meg. Az orvosom szerint van egy...
        3-4 hónapja 950 et mutatott a labor prolaktin szint, elkezdtem szedni bromicoptint 5mg ig. 1 hónapja 550 volt a labor , utána emeltük 7.5mg ra, most pedig megint 500mg ot mutatott pár napja. A referencia értek 290. Az orvos emelni szeretné még a...
        Fiam 9 éves, 139 cm. Csontkor vizsgálaton 2.5 évvel előrehaladott csontkort állapítottak meg. Ezt a 2. metacarpus hosszából, annyi volt a leleten, és egy táblázatból kikeresték, ez hány éves kornak felel meg. Jó ez a módszer? Ha igen, mire...
        Tisztelt Doktornő! 18/19 éves korom óta szedek fogamzásgátlót (jelenleg 25 éves vagyok). Ezen időszak alatt már 3 különböző tablettát szedtem, azonban az összeset hasraütésszerűen irta fel az éppen akkori nőgyógyászom, szóval egyszer...
        Tisztelt Doktornő/ Úr! Általános, migrén miatti, kivizsgálás során (2018.02.28) a TSH érték 0.25, az FT4 9.5 lett. Endokrinológus szakorvos Hypothyreosis-t állapított meg, 25ug Letrox szedését írta elő, a vérkép alapján, további fizikai...
        Érdeklődni szeretnék, hogy milyen vizsgálatra kellene mennem. Problémám, hogy kb 1 év alatt 62 kg-ról 71 kg-ra híztam, holott semmivel nem eszek többet, mint addig. Igaz, hogy ülő munkát végzek és nem sokat mozgok, de már beszereztem egy...
        Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok és szeretnénk egy 3. babát vállalni. Nézettem egy 21. napi hormon panelt, aminek az alábbi eredménye lett: TSH: 3 (0,55-4,78), FT4: 14,35 (11,5-22,70), FT3: 5,10 (3,50-6,50), Anti TPO: 28 (0,00-60,00), Anti...