• Hormongondok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Elég nehéz beszélnem a problémámról, de már nagyon szükségét érzem tanácsot kérni. 16 éves vagyok, és mostanság nagyon sok kellemetlenséget okoznak számomra azok a tünetek amik elvileg a "kamszkor velejárói" de nálam mintha máshogy működnének. Értem ezalatt pl.: az erős izzadást,erős szőrnövekedést, (ami mindenhol jelen van), és nem utolsó sorban a legjobban zavaró tényezőt: a mell NEM növekedését. Ez utóbbi miatt már nagyon nem szívesen járok strandolni sem, mert rettentő lapos vagyok. Gondoltam hogy nőgyógyászhoz fordulok, de mikor megemlítettem anyukámnak a gondomat csak megmosolygott. Lehet hogy nincs baj de ha egy gyógyszer miatt helyrerázódnék akkor nagyon boldog és (újra) felszabadult lehetnék. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a szőrösödés témában

        Kedves kérdező!
         
        A serdülőkor természetes velejárója az izzadékonyság és a másodlagos nemi jelleg kialakulása. A mellek nagysága és formája az egyén egyedi genetikai összetételétől függ. Gyógyszerekkel nem tanácsos beleavatkozni ebbe a nagyon finoman szabályzott folyamatba. Kamaszkorban hajlamos az ember sok tekintetben alulértékelni önmagát, de ha elfogadja a testét sokkal boldogabb lesz.

        Ha egyáltalán nincs emlőfejlődés, akkor érdemes endokrinológiai szakrendelés felkeresése, annak megítélésére, hogy nincs-e valami gond a háttérben.

        Tisztelettel: Dr. Fáklya Mónika endokrinológus

         
        Dr. Fáklya Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-23 09:06:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 14:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó