• Mit mutat a labor lelet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! A laborvizsgálat eredményekben az ANTI-TPO >1000,00 U/ml ref. tart:<5,61(nincs csillag) ANTI-THYROGLOBULIN 76,24*U/ml * ref.tart <5,61 A többi eredmény mind tartományon beleül a TSH is 1,46 Az lenne a kérdésem, hogy ez a két eltérés jelez-e valamilyen pajzsmirigybetegséget, vagy arra utaló jelet ? A T3 és T4 hormon is tartományon belül van. Válaszát erőre is megköszönve, kiváló Tisztlettel:Erzsébet

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy lelet témában

        Tisztelt kérdező! Önnek autoimmun pajzsmirigygyulladása van, de szerencsére a pajzsmirigy működése még nem károsodott. egyelőre hormonkezelés nem szükséges, szelén szedése javasolt, és a hormonszintek rendszeres ellenőrzése.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2013. március 01., 14:21; Megválaszolva: 2013. március 04., 20:31

        Tudjon meg többet: pajzsmirigy lelet
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Ma reggel voltam laborvizsgálaton. Értékeim: TSH 4,980 mIU/L FT4 13,45 pmol/L, FT3 4,76 pmol/L. Kérdésem az lenne, hogy kell aggódnom a határérték feletti TSH szint miatt.
        Tisztelt Doktornő, Felmerült, hogy esetleg alacsony szerotonin szintem miatt alakultak ki az elmúlt években betegségeim, tüneteim. (Fibromyalgia, IBS, állandó hányinger=gyomor gyulladás,fülzúgás...stb) Szerotonin vérvizsgálatom eredménye 20,5...
        Tisztelt Doktor Nő! Ma kaptam meg a 3.napi vérvétel eredményemet ami a következő: TSH: 0.61 mIU/l T4: 15.28 pmol/l T3: 5.37 pmol/l Luteinziáló hormon: 9.46 IU/l Follikulus stimuláló hormon: 8.30 IU/l Prolaktin: 94 mIU/l Ösztradiol: 231.2...
        Tisztel Doktor Úr/Doktornő! A problémáim, visszagondolva pár hónapja kezdődtek, melyek a következők: a szemem annyira száraz, hogy éjszak ha felébredek olyan, mintha homokkal tele lenne szórva (sírni tudnék, ami lehet jól is lenne...
        Tisztelt Doktornő, az alábbi értékek mennyire számítanak normálisnak, utalhatnak inzulinrezisztenciára? Éhgyomri glukóz (plazmából) 4,5 mmol/l 60 perces glukóz 8,3 mmol/L 120 perces glukóz 6,3 mmol/L Inzulin 12,6 mIU/L Inzulin 60 perc...
        Tisztelt Doktornő! Jelenleg 26.hetes kismama vagyok, rendszeresen ellenőrzött pajzsmirigy-alulműködéssel, amelyre jelenleg fél szem l-thyroxint szedek. A legutóbbi vérvételnél a következőek voltak az eredmények: TSH: 1,170 mIU/l (ref:...
        A kálváriám avval kezdődött,hogy elkezdett hullani a hajam. Elmentem bőrgyógyászhoz és ő kért Anti-Tpo vizsgálatot még a TSH-m és az FT-4 szintjeim mellé még. A TSH :1.9 mU/L az FT-4:11.9 pmol/l és az Anti-TPO: 613 u/MI értékű lett.De...
        Tisztelt Doktornő! Pajzsmirigy túlműködésem van. Hormon értékeim: TsH 0,01 ft4 37,9 fT3 16,51 Propycil-t szedek napi 2X1-et Vérkép alapjan a GGt:71 GPT 47 Milyen időközönként javasolt vérvizsgálat,ezen az adatok...
        Tisztelt Doktornő! Utóbbi időben libidóm erősen csökkent, fáradékony vagyok, potenciám sem kielégítő. Totál tesztoszteron szintem 7,950 nmol/l. Ez a szint a normál szint, referencia tartomány alatt van. Forumokon olvasva orvosok, szakemberek...
        Kedves DoktornŐ! A lányom külföldön él és tavaly decemberben állapították meg, hogy pajzsmirigyproblémája van, amire Prednisolon és Carbimazol nevü gyógyszert írtak fel.A nyár végén elkezdett az egyik szeme kidülledni. Felkeresett egy...