• Mit mutat a labor lelet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! A laborvizsgálat eredményekben az ANTI-TPO >1000,00 U/ml ref. tart:

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy lelet témában

        Tisztelt kérdező! Önnek autoimmun pajzsmirigygyulladása van, de szerencsére a pajzsmirigy működése még nem károsodott. egyelőre hormonkezelés nem szükséges, szelén szedése javasolt, és a hormonszintek rendszeres ellenőrzése.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2013. március 01., 14:21; Megválaszolva: 2013. március 04., 20:31

        Tudjon meg többet: pajzsmirigy lelet
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő! 14 éves lányom rutin THS szűrésén márciusban a THS 8.970 mlU/l , T4 12.2 pmol/L lett. Alkatra vékony, rengeteget eszik, semmi tünete nincs. Vékony, fejlett alakra (mell,szőrzet), de nem menstruál.Az UH normális...
        Kedves Mónika! Jelenleg 5 hetes terhes vagyok, nem rég derült ki, hogy pajzsmirigy alul működésem van,amire kaptam gyógyszert is, 25mg Letroxot kell szednem. 3 hónapja volt egy missed abom, nem derült ki, hogy konkrétan ez okozta de az orvos...
        Kedves Mónika, Jelenleg egyedülálló és egyelőre gyermektelen, 37 éves nőként a ciklusom felborulása miatt fordulok Önhöz. A korábban viszonylag szabályos ciklusom (27-29 nap) felborult az utóbbi két évben: többször előfordul, hogy 24...
        Üdvözlöm! Egy olyan kérdésem lenne, hogy lehetséges-e az, hogy hormonzavar áll fent nálam mert a következő tüneteket tapasztaltam az utóbbi időben: a menstruáció a szokásosnál erősebb görcsökkel és sötét színű,gyakran darabos vérrel...
        Kedves Doktornő! Egy éve tudom, hogy autoimmun eredető hashimotos pajzsmirigy alulműködésben szenvedek, letrox 50 et szedek, életmódomra odafigyelek, nagyon sokat sportolok és 7 éve diétázom, glutént, cukrot, tejet kerülöm, de mindezek...
        Tisztelt Doktornő! Lányom 10 és fél éves. Mindig a magasabbak között volt, de az utóbbi2 évben rengeteget nőtt. Tudni kell, férjem 196 cm, én 173cm vagyok. két másik gyermekem fiú. Nagyobbik 21 éves, 204 cm, ő már 13 évesen 193 cm volt....
        Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérni, hogy az alábbi eredményeim alapján javasol-e további vizsgálatokat. A panaszaim miatt a pajzsmirigy alul-működést (hízás diéta és mozgás mellett, fáradékonyság, száraz bőr, koncentrációs zavar...
        Tisztelt Doktornő! A 2. terhességem pajzsmirigy alulműködést hozott ki. Az értékem 18 volt, amit Letrox gyógyszerrel 10re le tudtunk vinni. Tavaly szültem meg a kislányom s eredményeim azóta se javultak. Megnéztem a tüneteket az interneten,...
        Kedves Doktornő! Alulműködő pm.van 2009 óta, L-Tyroxint szedtem rá egészen 2016.áprilisig. Ez idő alatt egyszer volt 4,6 a TSH értékem, aztán a gyógyszer adagolás megváltoztatása után aláment, volt, amikor már szinte túlműködött....
        Tiszteld doktor! Kb 5 hónappal ezelött voltam nyaki ultrahangon. Találtak 3 cisztát, aztmondták nincs teendő velük. Pajzsmirigy eredményem vérből jó lett. A napokban visszamentem kontrollra hogy mi lehet a cisztákkal. 1-2 mm-t mindegyik nőtt. 2...
        Kedves Doktornő! Tavaly szeptemberben állapítottak meg nálam pajzsmirigy alulműködést. Akkor a TSH érték 5,63 volt. Kaptam gyógyszert L-Thyroxint 50/150. Decemberi vérvételkor a TSH érték 2,47-et mutatott, maradt a gyógyszeradag. Februárban...
        Tisztelt Doktornő! Babát szeretnénk a párommal, így inzulinrezisztencia vizsgálatra is elküldtek, jelenleg inszeminációra készülök. Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a következő eredmény utal-e inzulinrezisztencia fennállására?...
        Tisztelt Doktornő! Sógornőm (64 éves) pajzsmirigyének bal lebenyét 22 éve operálták. Ezután 20 évig L-THYROXIN 50 gyógyszert szedett egészen addig, amíg a TSH értéke leesett 0.095-re (referencia tartomány: 0.400-4.000). Ekkor orvosi...
        Tisztelt Doktornő! Szeretnék érdeklődni, hogy a az 5,790 TSH és 13,54 FT4 és 4,50 FT3 értékek esetén a TSH magasnak számít -e?
        Párommal 2 hónap múlva lesz az esküvőnk és utána rögtön nekiállnák a próbálkozásnak, ami a gyermekvállalást illeti.Jelenleg vannak pajzsmirigy göbeim és cisztásak voltak a petefészkeim. hirtelen a pajzsmirigyem miatt felborult egy éve a...
        Tisztelt Doktornő! T3 hormon: 4,74 T4 hormon: 8,96 TSH: 1,93 A fenti értékeket az endokrinológus normálisnak értékelte. Nekem azonban folyamatosan gondot okoz a rettenetes fázás, a lassú anyagcsere, hízás, ami nem indokolt. Magas a koleszterin...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! A jobb pajzsmirigy lebenyben találtak 2 db cisztát. A vékonytűs mintavétel eredménye az alábbi: I-II. kizárólag igen minimális arteficialis vért tartalmazó kenetek. I-II. sejtszegénysége miatt nem diagnosztikus...
        Tisztelt Doktornő! Szeretném kérni,hogy ezt az UH leletet elemezze nekem.Köszönöm szépen Kissné Tóth ERika.Milyen állapotban van a pajzsmirigyem ? A pajzsmirigy mindkét lebenye 16x13x38mm,kifejezetten echoszegényebb,durva szemcsés...
        Tisztelt Doktornő! 6 éves kislányommal kapcsolatban kérnék tanácsot. 2009.augusztusban született, kb 125 cm és 23 kg. Jó étvágya van, mondhatni sokat is eszik, édességet is eszik, de szerintem sovány. Nyughatatlan típus,folyton mozgásban...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 25 éves fiatal nő vagyok, 2014 ősz/tél óta hullik a hajam. Először kiderült az akkori súlyos vashiányom, enyhe pajzsmirigy alulműködésem. A kezelés következtében némileg csökkent a hajhullás, de még mindig...