• Pajzsmirigy alulmüködése ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő ! Szeretném megkérdezni, hogy a TSH eredményem 1,17 érték .Ön szerint ez alulmüködést jelent? Sajnos még nincs gyermekem de lombik programban vagyunk túl már több kisérleten. A következő lombikom novemberben lesz.Kell agódnom vagy sem. köszönettel

        Dr. Fáklya Mónika válasza a TSH érték témában

        Tisztelt kérdező! Ez teljesen normális TSH érték.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. szeptember 11., 08:37; Megválaszolva: 2012. szeptember 12., 23:37

        Tudjon meg többet: TSH érték

        Ezt olvasta már?

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő! 14 éves lányom rutin THS szűrésén márciusban a THS 8.970 mlU/l , T4 12.2 pmol/L lett. Alkatra vékony, rengeteget eszik, semmi tünete nincs. Vékony, fejlett alakra (mell,szőrzet), de nem menstruál.Az UH normális...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Bal oldali fülzúgással kerestem fel a fül-orr-gégészetet néhány héttel ez előtt, mivel már egy ideje gyakorta erős, "motorhangszerű" tinnitustól szenvedek. (Ez a panaszom jelenleg javulóban van.) Az említett...
        Kedves Mónika! Jelenleg 5 hetes terhes vagyok, nem rég derült ki, hogy pajzsmirigy alul működésem van,amire kaptam gyógyszert is, 25mg Letroxot kell szednem. 3 hónapja volt egy missed abom, nem derült ki, hogy konkrétan ez okozta de az orvos...
        Kedves Mónika, Jelenleg egyedülálló és egyelőre gyermektelen, 37 éves nőként a ciklusom felborulása miatt fordulok Önhöz. A korábban viszonylag szabályos ciklusom (27-29 nap) felborult az utóbbi két évben: többször előfordul, hogy 24...
        Üdvözlöm! Egy olyan kérdésem lenne, hogy lehetséges-e az, hogy hormonzavar áll fent nálam mert a következő tüneteket tapasztaltam az utóbbi időben: a menstruáció a szokásosnál erősebb görcsökkel és sötét színű,gyakran darabos vérrel...
        Kedves Doktornő! Egy éve tudom, hogy autoimmun eredető hashimotos pajzsmirigy alulműködésben szenvedek, letrox 50 et szedek, életmódomra odafigyelek, nagyon sokat sportolok és 7 éve diétázom, glutént, cukrot, tejet kerülöm, de mindezek...
        Tisztelt Doktornő! Lányom 10 és fél éves. Mindig a magasabbak között volt, de az utóbbi2 évben rengeteget nőtt. Tudni kell, férjem 196 cm, én 173cm vagyok. két másik gyermekem fiú. Nagyobbik 21 éves, 204 cm, ő már 13 évesen 193 cm volt....
        Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérni, hogy az alábbi eredményeim alapján javasol-e további vizsgálatokat. A panaszaim miatt a pajzsmirigy alul-működést (hízás diéta és mozgás mellett, fáradékonyság, száraz bőr, koncentrációs zavar...
        Tisztelt Doktornő! A 2. terhességem pajzsmirigy alulműködést hozott ki. Az értékem 18 volt, amit Letrox gyógyszerrel 10re le tudtunk vinni. Tavaly szültem meg a kislányom s eredményeim azóta se javultak. Megnéztem a tüneteket az interneten,...
        Kedves Doktornő! Alulműködő pm.van 2009 óta, L-Tyroxint szedtem rá egészen 2016.áprilisig. Ez idő alatt egyszer volt 4,6 a TSH értékem, aztán a gyógyszer adagolás megváltoztatása után aláment, volt, amikor már szinte túlműködött....
        Tiszteld doktor! Kb 5 hónappal ezelött voltam nyaki ultrahangon. Találtak 3 cisztát, aztmondták nincs teendő velük. Pajzsmirigy eredményem vérből jó lett. A napokban visszamentem kontrollra hogy mi lehet a cisztákkal. 1-2 mm-t mindegyik nőtt. 2...
        Kedves Doktornő! Tavaly szeptemberben állapítottak meg nálam pajzsmirigy alulműködést. Akkor a TSH érték 5,63 volt. Kaptam gyógyszert L-Thyroxint 50/150. Decemberi vérvételkor a TSH érték 2,47-et mutatott, maradt a gyógyszeradag. Februárban...
        Tisztelt Doktornő! Babát szeretnénk a párommal, így inzulinrezisztencia vizsgálatra is elküldtek, jelenleg inszeminációra készülök. Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a következő eredmény utal-e inzulinrezisztencia fennállására?...
        Tisztelt Doktornő! Sógornőm (64 éves) pajzsmirigyének bal lebenyét 22 éve operálták. Ezután 20 évig L-THYROXIN 50 gyógyszert szedett egészen addig, amíg a TSH értéke leesett 0.095-re (referencia tartomány: 0.400-4.000). Ekkor orvosi...
        Tisztelt Doktornő! Szeretnék érdeklődni, hogy a az 5,790 TSH és 13,54 FT4 és 4,50 FT3 értékek esetén a TSH magasnak számít -e?
        Párommal 2 hónap múlva lesz az esküvőnk és utána rögtön nekiállnák a próbálkozásnak, ami a gyermekvállalást illeti.Jelenleg vannak pajzsmirigy göbeim és cisztásak voltak a petefészkeim. hirtelen a pajzsmirigyem miatt felborult egy éve a...
        Tisztelt Doktornő! T3 hormon: 4,74 T4 hormon: 8,96 TSH: 1,93 A fenti értékeket az endokrinológus normálisnak értékelte. Nekem azonban folyamatosan gondot okoz a rettenetes fázás, a lassú anyagcsere, hízás, ami nem indokolt. Magas a koleszterin...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! A jobb pajzsmirigy lebenyben találtak 2 db cisztát. A vékonytűs mintavétel eredménye az alábbi: I-II. kizárólag igen minimális arteficialis vért tartalmazó kenetek. I-II. sejtszegénysége miatt nem diagnosztikus...
        Tisztelt Doktornő! Szeretném kérni,hogy ezt az UH leletet elemezze nekem.Köszönöm szépen Kissné Tóth ERika.Milyen állapotban van a pajzsmirigyem ? A pajzsmirigy mindkét lebenye 16x13x38mm,kifejezetten echoszegényebb,durva szemcsés...
        Tisztelt Doktornő! 6 éves kislányommal kapcsolatban kérnék tanácsot. 2009.augusztusban született, kb 125 cm és 23 kg. Jó étvágya van, mondhatni sokat is eszik, édességet is eszik, de szerintem sovány. Nyughatatlan típus,folyton mozgásban...