• Hol lehet ellenőriztetni a haj arzéntartalmát?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Kellemes hajnalt! lehet hogy hipochonder vagyok, de mégis meg kell kérdeznem: hajszálmintából hol tudják megállapitani, hogy három hónapra visszamenőleg álltam -e mérgezés alatt? Tünetek: szőrzet eltünése a lábakról, testsulygyarapodás, boka -duzzanat, időnként erős hányás, türhetetlen fejfájás, türhetetlen hőség-forróságérzet, totokban idegentestérzés, nyelési problémák, krákogás, száraz köhögés, aluszékonyság. Mire gyanakszom? ARZÉN-re Köszönettel. Dalma

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy probléma témában

        Kedves Dalma!

        A tünetei alapján valószínűbb, hogy pajzsmirigyproblémái vannak. Egy endokrinológiai szakrendelést érdemes lenne felkeresnie.

        (A pajzsmirigy alulműkködés tünetei:

        Koraiak:gyengeség, fáradékonyság, hideggel szembeni tűrőképesség csökkenés, ízületi- és izomfájdalmak, száraz bőr, fejfájás, székrekedés, izomgörcsök, bő menstruáció, vékony, törékeny körmök, szőrzet ritkul, a bőr sápadt.

        Későiek: lassú beszéd, verítékezés hiánya, rekedtség, csökkent ízérzés és szaglás, nehézlégzés, tesrsúlynövekedés, arc-és szemhéj duzzanata, szemöldök külső felének a ritkulása, lábszárödéma)

        Üdvözlettel: Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-17 10:01:42; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 10:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: