• Rendellenes szőrnövekedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kedves doktornő! 21 éves vagyok és rendellenes szőrnövekedést vettem észre a mellbimbóm körül, és a hasamon. Ez nagyon kellemetlen számomra, nem tudom hogyan tüntessem el, hiszen úgyis visszanő! Olvasgattam a témában, sem a lábamon, sem a kezemen nem erős a szőrzet, és csak néhány szálról van szó, lehet mégis hormonprobléma a háttérben? El lehet tüntetni pl valamilyen végleges szőrtelenítés módszerrel? Mit tegyek?

        WEBBeteg szakértő válasza a szőrnövekedés témában

        Kedves kérdező!
         
        Néhány erőteljesebb szőrszál az említett helyeken még nem feltétlenül kóros.
        Nőkben a test elülső középvonalában jelentkező fokozott szőrnövekedés utalhat hormonális problémára. (bajusz, szakáll, mellek közötti erősebb szőrzet ill. a has középső vonalában látható fokozott szőrnövekedés)
        Nem tudom van-e túlsúlya, ha igen ennek csökkentése javasolt, mivel leggyakrabban az elhízással együtt járó petefészek működési zavar áll a kóros szőrnövekedés hátterében, ami testsúlycsökkentéssel esetleg, súlyosabb esetben gyógyszerrel kezelhető.
        Ha zavarja ez a néhány szőrszál kozmetikai módszerekkel eltüntethető.
         
        Dr. Fáklya Mónika endokrinológus
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-04-03 17:26:23; Megválaszolva: 2011. július 27., 17:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: