• PCO szindrómával kapcsolatos vizsgálatok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Megallapitottak nalam a pco szindromat a tunetek alapjan, es kezeleskent a metformint 1x1, es duphasztont szedem. A betegseg utana nezesem altal megtudtam h terheleses cukormerest szoktak vegezni, ami nalam kimaradt. Kerdesem lenne, h ha pontos a diagnozis nem feltetlen muszaly cukorvizsgalatot vegezni? Ezzel kapcsolatosan a dietarol erdeklodnek, mivel csak 45 kg vagyok(es szeretnek hizni) mennyire befolyasolja a betegseget ha nem teljes mertekkel es nem szigoru dietaval alkamazok. Hogy oldjam meg, h meg is tudjak valamennyire hizni, par kilot felszedjek?

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a terheléses vércukor, PCOS témában

        Kedves Kérdező! A metformin adása előtt véleményem szerint mindenképpen érdemes terheléses vércukorvizsgálatát végezni, még akkor is, ha a PCO esetén nem mindig teljesül minden kritérium a vizsgálatok során. A metformin alkalmazása mellett nagy valószínűséggel nehéz lesz híznia, mivel annak egyik "mellékhatása" a vércukorszint csökkentése, rendezése mellett a testsúly csökkentése.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. december 16., 13:48; Megválaszolva: 2011. december 20., 09:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: