• Félelem gyógyszerszedésre

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő/úr! Olyan rossz tapasztalataim voltak 2 éve az Euthyroxin gyógyszerrel kapcsolatban (szapora szívritmus, légszomj, rossz közérzet) , hogy azóta nem szedek be gyógyszert pajzmirigy problémámra. Értékeim a közelmúltból: 2010. augusztus TSH: 8,88 FT4: 15,8 TPO: 62,6 Javaslat 12,5 mg L-Thyroxin szedése 1 hétig minden másnap, majd naponta 1x reggel. 2011. március TSH: 10,9 T4: 13,8 2011 szeptemberben csak T4 értékem volt: 13,53 Ultrahangos vizsgálatom is volt, eredménye: „A reflexió fokozott, rendezetlen. A jobb lebenyen belül egy 8 mm-es echodús szolid képlet is elkülöníthető.” Vizsgálatot végző doktor úr erre a Latrox nevű 50 mg –os tablettát írta fel, napi 1x1/2 szemben. Jelenleg a közérzetem jó, viszont PÁNIKSZERŰ félelmem van arra, hogy gyógyszert kezdjek szedni a régi rossz Euthyrox tapasztalataim miatt. Kérdésem, melyre szíves tanácsát várom: Kell-e attól félnem, hogy a gyógyszer nem szedésével helyrehozhatatlan károkat okozhatok, illetve milyen értékek mellett nem lehet tovább halasztanom a gyógyszeres kezelést? Köszönöm válaszát!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy alulműködés témában

        Tisztelt kérdező! Ilyen kis adag mellet nem kell félnie a korábban érzett tünetek újbóli megjelenésétől. Az sem biztos, hogy a gyógyszer okozta, ha akkor is ilyen kis adagban szedte, lehet hogy csk a gyógyszertől való félelem tünetei voltak ezek. Az ön értékei és uh képe alapján én is javaslom a pajzsmirigy hormon pótlás elkezdését.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. december 08., 15:31; Megválaszolva: 2011. december 12., 21:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: