• Propycil szedése májelégtelenség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! 34 éves vagyok, ismételten pajzsmirigy túlműködést állapítottak meg nálam. 10 éve kezeltek ugyanerre a betegségre prpycil-lel és egy év alatt meggyógyultam. Akkor szerencsére nem lett májkárosodásom. Második gyermekem születése után, aki most 10 hónapos és jelenleg is szoptatom (feltehetően még akár két évig is, mert a nagyobbik 2,5 éves koráig szopizott), kiújult a betegségem, jelenleg ezek az értékeim:sTSH 0,01 mlU/l , FT4 41,0 pM/l , FT3 8,03 pM/l . Propycilt kaptam 3*1 tablettát, még nem kezdtem el szedni, mert azt olvastam, hogy súlyos májelégtelenséget okoz. Nagyon félek a mellékhatástól. A Methothirint nem bírtam 10 éve, az a fehérvérsejteket csökkentette le. Valóban ilyen súlyos mellékhatása lehet a propycilnek? Methothirint nem bírom, akkor kész ennyi, marad a műtét? Van valami más megoldás? Vagy csak ez a két gyógyszer létezik? Amiből az egyiket nem bírom, a másik szedésébe meg belehalok? Pulzusszám csökkentésre Huma-pronolt kaptam 4*1/2-et. Ezt szedhető szoptatás alatt? A pajzsmirigy betegség tünetei nálam a szapora pulzus és hajhullás, más tünetem nincs és más betegségem sincs.Köszönöm a választ. Üdvözlettel.anettyke

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy túlműködés témában

        Tisztelt kérdező! Szoptatás alatt a Propycilt javasoljuk. Az ön betegségére mindenképpen szükséges a kezelés. A májfunkciókat időnként ellenőrizzük, mert bár valóban leírtak májkárosító hatást, ennyire azért nem kell tőle félnie. Csak ez a két készítmény van Magyarországon elterjedve, mint a pm. túlműködés kezelésére szolgáló gyógyszer. A műtét lehet alternatív megoldás.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. december 07., 21:27; Megválaszolva: 2011. december 12., 21:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: