• alacsony testmagasság

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! GYermekem február közepén lesz 2 éves. A testmagassága 80 cm, a súlya 10 kg, apja 185cm én 158 cm vagyok. A gyerekorvos javaslatára az elkövetkező fél évben figyelni kell a növekedés mértékét, amennyiben nincs jelentősebb változás endokrinologushoz küldi a gyereket. Várjunk fél évet? Érdemes minnél hamarabb szakorvoshoz vinni? Ilyen adatok mellett felmerül a növekedési hormon hiánya? Amennyiben továbblépés indokolt, Budapesten hol van gyerek szakrendelés, és ott kit kell keresni? Tisztelettel egy aggódó anyuka

        Dr. Fáklya Mónika válasza a alacsony testmagasság témában

        Tisztelt kérdező! Már ebben az életkorban is érdemes kivizsgálni, hogy miért fejlődik lassabban a kicsi. Nem csak hormonális, hanem gastroenterológiai ok jöhet szóba, pl. felszívódási zavar. Minél hamarabb derül ki egy betegség annál hamarabb lehet kezelni. Így én azt javaslom, hogy keressen fel szakrendelést. (endokrinológia, gastroenterológia) Budapesten a gyermekklinikákon talál ilyeneket.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. december 01., 22:37; Megválaszolva: 2011. december 07., 19:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: