• Szedhetek-e Letroxot?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Doktornő! 3 éve diagnosztizáltak nálam PCO-t és pajzsmirígy alulműködést. Azóta Letroxot szedek napi 75mg és Merckformin XR napi 2X1000mg-t. Érdeklődni szeretnék, hogy még nem szültem és hamarosan szeretnék babát, szedhetem-e továbbiakban is ezeket a gyógyszereket, vagy nem? A bogarat barátnőm ültette a fülembe, aki ugyanilyen okból szintén letroxot szedett- amikor orvost váltott a doktorúr azt mondta, ha gyereket akar akkor azonnal hagyja abba a letrox szedését és L-tiroxint írt helyette. Most tanácstalan vagyok. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a endokrin témában

        Kedves Kérdező! A Merckformin szedésének kérdése a terhesség alatt nem egyértelmű, egyedi elbírálást igényel, a Letrox a pajzsmirigyhormont pótolja, ez terhesség alatt szedhető, de fontos ellenőrizni a pajzsmirigy funkciót már babavállalás előtt, úgyhogy kérjen egy időpontot az endokrinológiára, a kezelőorvos dönt ezekről.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. november 28., 20:32; Megválaszolva: 2011. november 29., 11:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: