• Miért hízok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 13 évesen pajzsmirígy alulműködést állapítottak meg nálam.Akkor gyógyszerrel kezelték és meggyógyultam. 19 évesen rohamosan hízni kezdtem megállapítottak h a mellékvesémen van egy kisebb duzzanat kaptam gyógyszereket és az is helyreállt.Diane 35-öt írtak fel amit azóta is szedek.Most kiderült ugyanis újra hízni kezdtem,hogy autoimmun pajjzsmirígygyulladásom van 3000 fölött z anti tpo,a Tsh-m 2.9,az ft4 picit esett ki a ref tartományból,azt mondta az orvos kezdődő alulműködés ezért kezdtem el újra hízni.Kaptam letroxot fél szemet 50mg-ból,és továbbra is szedem a dianét(10éve)a hízás nem állt meg,3 kg jött fel mióta szedem,2 hete. Tudna nekem segíteni mitől lehet ez? Az orvos azt mondta meg fog állni a hízás. Válaszát köszönöm. Tisztelettel:D.

        Dr. Fáklya Mónika válasza a elhízás témában

        Tisztelt kérdező! A pajzsmirigy eltérése nagyon enyhe volt, ez véleményem szerint nem okozhatott hízást. A gyógyszer szedése a hízékonyság ellen is fog hatni. A mellékvesét ki kell vizsgálni. Endokrinológust kell felkeresnie. Ha itt sincs probléma, akkor a bevitt táplálék több, mint a felhasznált. ennek arányát kell javítani.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. november 28., 11:56; Megválaszolva: 2011. december 01., 12:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: