• Mi a véleménye?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Abban kérném a segítséget ,h én egy 33 éves nö vagyok ,tavaly átestem interferon –ribavirin kezelésen hepatitis C miatt. Jelenleg vírusmentes vagyok. A kezelés hatására pajzsmirigygyulladásom lett. Azt mondták,h autoimmun folyamat de csak a pajzsmirigyet támadja. 1 hónapja látótér kiesésem volt és zsibbadt a jobb kezem és a szám. A ct nem mutatott semmit. Az mr eredménye a következő :a bal oldalon a putamenben egyetlen szeletben T2 szekvencián ábrázolódik egy 2 mm-es jelintenzív góc,egyéb kóros az agyállományban nem ábrázolódik. A craniospinalis átmenet szabályos .Készült vénás angiographias felvételen a bal oldali sinus transvereus graclisabb telödést mutat ,ez azonban legnagyobb valöszinüséggel fejlődési variationak felel meg. A bal oldali putmenben látott elváltozás nem egyértelmű körjelző, okozhatja műtermék is, későbbiekben kontroll Mr vizsgálat jön szőba. Szeretném tanácsát kikérni abban,h a pajzsmirigyet támadó autóiimun folyamat lehet összefüggésbe az Mr eredményen látható góccal.Mi a véleménye az Mr-en leleten található eredményröl.? Köszönöm válaszát, F.Bea

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a koponya MR, pajzsmirigy témában

        Kedves Kérdező! A pajzsmirigy betegsége és az MR-en leírt elvátozás nincs összefüggésben egymásssal. A bal oldali putamenben leírt elváltozás eddigi élete során bármikor kialakulhatott gyulladás, helyi vérkeringési zavar következményeként, de az is ehet, hogy csak tágultabb tér egy kis ér körül az adott agyterületen. A lezajlott tüneteiért biztosan nem felelős.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. november 23., 21:37; Megválaszolva: 2011. november 25., 12:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: