• Milyen betegség állhat a háttérben?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Azt szeretném megkérdezni, hogy az alábbi tünetek alapján milyen betegség állhat a háttérben: Enyhe fejfájás, nagyfokú szomjúságérzet, evés után a jobb oldalon felül kényelmetlen nyomás a hasamban, mellkasi nyomás, fáradtságérzet. Egy hete fagylaltot ettem egyik délután, és utána hasmenésem lett, ami 4-5 napig tartott, lázam nem volt, de feküdnöm kellett. Nagyon szomjas voltam, hányingerem nem volt. Azóta vannak a fenti tünetek. Előre is köszönöm a választ.

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a szomjúság, hasmenés témában

        Kedves Kérdező! Ha korábban nem voltak emésztési panaszai, legvalószínűbb, hogy a fagylalt tartalmazott valamilyen kórokozót (ami akár szalmonella baktérium is lehetett, de ezt bebizonyítani csak széklet tenyésztéssel lehetett volna). Ezek a gyomor-, bélrendszeri fertőzések általában maguktól gyógyulnak pár napon belül, ha később is lennének panaszai, gastro-enterológiai kivizsgálás szükséges. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2011. november 19., 19:53; Megválaszolva: 2011. november 23., 21:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: