• Szőrösödés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! A családban van PCOS. Úgy tudom ez örökölhető. Két tünet van ami egyezik, az aknés, zsíros, pattanásos bőr és a túlzott szőrösödés, sötét barna, főleg a lábamon és a karomon, a hasam is szőrös és a mellbimbóm környéke is. (Egy kicsi szőrzet van az ajkam fölött is.) A menstruációm egy két nap eltérésekkel, de pontos. Az erős szőrzet már 11-12 éves korom óta megvan. Érdeklődnék, hogy lehetséges-e, hogy PCOS van a háttérben, vagy az erős szőrzet valami másra utalhat? A családban egyébként nem igazán jellemző az erős szőrzet. Esetleg ez semmi komolyra nem utal? Továbbá ha elszeretnék menni ezekkel a problémákkal a háziorvosomhoz, ő mit tudna ezekkel az információkkal kezdeni? Vagy erre van-e valami megoldás? Fogamzásgátlót nem szedek, és semmilyen más gyógyszert sem. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Viktória

        Dr. Csuth Ágnes válasza a szőrösödés témában

        Kedves Viktória! Valóban érdemes ennek a végére járni, hogy mi okozza a szőrösödést. Nemcsak PCO lehet, más is. A háziorvos abban tud segíteni, hogy beutalót ad az endokrinológiai szakrendelésre, kezdjék el a kivizsgálást.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. november 18., 14:45; Megválaszolva: 2011. november 21., 12:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: