• Miért mondja jónak a háziorvos a 10,9-es TSH-t?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az 1 évvel ezelőtti leleten TSH 27,3 volt. A T3 és T4 akkor is a ref.tart.-on belül volt. Kaptam L-Tiroxint, a legkisebb felét kell szednem reggelente (12,5 mg). A mostani leletem már jobb, 10,9 a TSH. De a ref.tart. max. 4,2-t tart jónak. A háziorvos szerint nem kell lejebb vinni a TSH-t mert ez így jó. Nem értem. T3, T4 most is a reftart-on belül van. 103 kg vagyok, és a diabétesz miatt nagyon szeretnék lefogyni, de azt hallottam/olvastam, hogy ilyen magas TSH-val ez nem fog sikerülni!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves Kérdező! Amikor a TSH magas, de a T3 és a T4 jó, azt szubklinikus pajzsmirigy alulműködésnek nevezzük, melyet bizonyos esetekben valóban kezelni kell, ide tartozik az is, ha klinikai tünetek vannak, illetve amikor a TSH 8 fölött van.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. november 18., 12:05; Megválaszolva: 2011. november 21., 10:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: