• Diabetesz inszipidusz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jo estet kivanok! Ismet 57 eves edesapammal kapcsolatosan irok. Majcirozisos beteg mar 10 eve, agygorcse is volt mar es most egy eve diagnosztizaltak diabetesz inszipidusz -al. Beallitottak a Minirin melt nevu tablettat, de sajnos az allapota egyre rosszabb. Komas allapot all be nala, akkor korhazba szallitas utan infuzios kezelessel helyrehozzak. Sajnos mostanra mar hazaengedik egyik nap masik nap vissza kell mennunk vele. Nem tudhuk mar mit tegyunk. Tudnanak ajanlani valamilyen mas kezelest, vagy esetleg valami gyogymodot amivel felerosithetenenk es elkerulhetnenk ezt az allapotot. Milyen mennyisegu vizbevitelre van szuksege? Valaszukat elore is koszonom! Tisztelettel: Visoiu Balo Eva!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a diabetes insipidus témában

        Tisztelt kérdező! Édesapja betegsége komplex és sajnos nem írt arra vonatkozóan adatot, hogy mi okozza a kómás állapotot. A máj elégtelen működése, vagy a nem megfelelő -pl. túl sok- vízbevitel. A teendőket édesapja kezelőorvosával, endokrinológusával részletesen meg kell beszélnie, mert ilyen betegségben nagyon fontos az utasítások pontos betartása. A diabetes insipidus kezelésere a hormonpótlás szükséges.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. november 16., 22:35; Megválaszolva: 2011. november 20., 15:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: