• PCO szindroma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/doktor úr! Régebb otta küszködöm azzal a problémával,hogy nem jött meg a menstruációm talán úgy 14 éves korom ota Jártam az orvosokat találtak nálam egy kis cisztát ami állítolagosan gyógyszeres kezelés hatására felszívodott akkor ! 18 éves koromban elkeztem szedni a lindynet 20 fogamzásgátlót annak érdekében hogy ez helyreáljon ! ez adig müködött amig szedtem a fogamzásgátlót !! aztán novemberben már pontosan egy éve úgy döntötünk párommal abba hagyom és azotta visszatért sajnos ez a problémám ! álltalában kapom akülönbözö gyógyszereket és az meghozza a menstruáciom de következő honapban megint semmi !! Aztán jártam az orvosokat és végül mostanra kiderült hogy valoszinüleg PCO s vagyok ! ennek keelésére kaptam a metformin gyógyszert de sajnos nem mindig tudom betartani a szénhidrát diétát probálom elkerülni a tésztát a kenyeret meg minden olyan dolgot de néha kisértésbe esem sajnos !! most volt m vérvételen és az azt is mutatta hogy pajzsmirigy alulmüködésem illetve hogy magas a tesztoszteron szintem ! kérdésem az hogy ez mennyiben befolyásolja a mestrúáciom !! és hogy lehet probléma az hogy nem teljesen tartom be a szénhidrát diétát ! bár a testsulyom milyotta szedem a gyógyszert nem változik 66 k és 71 voltam ,a napi mozgás a munkámból kifolyólag megy rendesen nem tudom mi tévö legyek !! ja és még valami mennyi idő kell hogy a metformin menstruáciot eredményezzen !! és mégvalami iszom a cickafarkfü és palástfü teát befolyásolja e a gyógyszer hatását vagy szedhetem nyugottan mert nem csinál semmi olyasmit !! kérem minnél hamarabb válaszát Előre is köszönöm

        Dr. Pétervári László válasza a PCO témában

        Vannak speciálisan PCO szindrómával foglalkozó szakrendelések ezt kellene felkeresnie./Klinika/ Ott és ebben jártas szakember megfelelő kezelést tud javasolni. Metformin szedése az eredményre szokott vezetni,de emellett egyéb hormonok normális működésére is szükség van.Emiatt endokrin szakorvosi vizsgálat is javasolt.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2011. november 14., 11:37; Megválaszolva: 2011. november 15., 14:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tzsztelt Doktornő Az alábbi pajzsmirigy leletről szeretném tanácsát kérni... A bal lebenyben 3 darab 2,5 - 3 mmm nagyságú echoszegény góc látszik,melyek göböknek megfelelnek.Az isthmus-lebeny határán cystosus jellegű elváltozás. A jobb...
        Tisztelt Hölgyem! Az alábbi esetben szeretném a szakvéleményét kérni! Édesanyámat pár héttel ezelőtt pitvarfibrillációval/magas vérnyomással kórházba szállították, azóta jól van, kiengedték. Felmerült a gyanú, hogy a pajzsmirigy...
        Tisztelt Válaszoló! Idén nyár végén derült ki a pajzsmirigy problémám. Az első TSH- m 0,010 volt. Pajzsmirigy túlműködést állapítottak meg. Felkerestem egy szakembert, majd újabb vizsgálat következett. Szeptemberben a TSH-m 16,55 lett....
        Tisztelt Doktornő. Diagnosztizáltak nálam autoimmun betegséget, de most mégis tanácstalan vagyok, mert szeretnék többet tudni a betegségemről de sajnos a kezelőorvosom amiket elmondott nem egészen értettem meg. Az orvosom szerint van egy...
        3-4 hónapja 950 et mutatott a labor prolaktin szint, elkezdtem szedni bromicoptint 5mg ig. 1 hónapja 550 volt a labor , utána emeltük 7.5mg ra, most pedig megint 500mg ot mutatott pár napja. A referencia értek 290. Az orvos emelni szeretné még a...
        Fiam 9 éves, 139 cm. Csontkor vizsgálaton 2.5 évvel előrehaladott csontkort állapítottak meg. Ezt a 2. metacarpus hosszából, annyi volt a leleten, és egy táblázatból kikeresték, ez hány éves kornak felel meg. Jó ez a módszer? Ha igen, mire...
        Tisztelt Doktornő! 18/19 éves korom óta szedek fogamzásgátlót (jelenleg 25 éves vagyok). Ezen időszak alatt már 3 különböző tablettát szedtem, azonban az összeset hasraütésszerűen irta fel az éppen akkori nőgyógyászom, szóval egyszer...
        Tisztelt Doktornő/ Úr! Általános, migrén miatti, kivizsgálás során (2018.02.28) a TSH érték 0.25, az FT4 9.5 lett. Endokrinológus szakorvos Hypothyreosis-t állapított meg, 25ug Letrox szedését írta elő, a vérkép alapján, további fizikai...
        Érdeklődni szeretnék, hogy milyen vizsgálatra kellene mennem. Problémám, hogy kb 1 év alatt 62 kg-ról 71 kg-ra híztam, holott semmivel nem eszek többet, mint addig. Igaz, hogy ülő munkát végzek és nem sokat mozgok, de már beszereztem egy...
        Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok és szeretnénk egy 3. babát vállalni. Nézettem egy 21. napi hormon panelt, aminek az alábbi eredménye lett: TSH: 3 (0,55-4,78), FT4: 14,35 (11,5-22,70), FT3: 5,10 (3,50-6,50), Anti TPO: 28 (0,00-60,00), Anti...