• PCO szindroma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/doktor úr! Régebb otta küszködöm azzal a problémával,hogy nem jött meg a menstruációm talán úgy 14 éves korom ota Jártam az orvosokat találtak nálam egy kis cisztát ami állítolagosan gyógyszeres kezelés hatására felszívodott akkor ! 18 éves koromban elkeztem szedni a lindynet 20 fogamzásgátlót annak érdekében hogy ez helyreáljon ! ez adig müködött amig szedtem a fogamzásgátlót !! aztán novemberben már pontosan egy éve úgy döntötünk párommal abba hagyom és azotta visszatért sajnos ez a problémám ! álltalában kapom akülönbözö gyógyszereket és az meghozza a menstruáciom de következő honapban megint semmi !! Aztán jártam az orvosokat és végül mostanra kiderült hogy valoszinüleg PCO s vagyok ! ennek keelésére kaptam a metformin gyógyszert de sajnos nem mindig tudom betartani a szénhidrát diétát probálom elkerülni a tésztát a kenyeret meg minden olyan dolgot de néha kisértésbe esem sajnos !! most volt m vérvételen és az azt is mutatta hogy pajzsmirigy alulmüködésem illetve hogy magas a tesztoszteron szintem ! kérdésem az hogy ez mennyiben befolyásolja a mestrúáciom !! és hogy lehet probléma az hogy nem teljesen tartom be a szénhidrát diétát ! bár a testsulyom milyotta szedem a gyógyszert nem változik 66 k és 71 voltam ,a napi mozgás a munkámból kifolyólag megy rendesen nem tudom mi tévö legyek !! ja és még valami mennyi idő kell hogy a metformin menstruáciot eredményezzen !! és mégvalami iszom a cickafarkfü és palástfü teát befolyásolja e a gyógyszer hatását vagy szedhetem nyugottan mert nem csinál semmi olyasmit !! kérem minnél hamarabb válaszát Előre is köszönöm

        Dr. Pétervári László válasza a PCO témában

        Vannak speciálisan PCO szindrómával foglalkozó szakrendelések ezt kellene felkeresnie./Klinika/ Ott és ebben jártas szakember megfelelő kezelést tud javasolni. Metformin szedése az eredményre szokott vezetni,de emellett egyéb hormonok normális működésére is szükség van.Emiatt endokrin szakorvosi vizsgálat is javasolt.


        Kérdés: 2011. november 14., 11:37; Megválaszolva: 2011. november 15., 14:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: