• Alacsony testhőmérséklet estére

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Mostanában egyre többször veszem észre, hogy estére furcsán érzem magamat. Elösször azt hittem lázas vagyok,mert olyanok voltak a tünetek. De a méres érdekes eredménnyel járt. 33,8 és 34,7 fok között mozog az érték. Ma azonban délelött is rámjött, igaz átmeneti jelleggel. Szeretném tudni mi lehet az oka, mi a teendö ilyen esetben. Vagy lehet hogy ez normális állapot ?. Itt hozzá kell tennem, hogy pajszmirigy alul müködésem van, amire kb. 22 éve szedek orvosságot, és elviekben minden rendben van vele. Ugyan igy a magas vérnyomás is. Orvosi ellenörzésnél az eredmények a normál kereten bellül voltak. (januárban)

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a alacsony testhőmérséklet témában

        Kedves Kérdező! Mindenekelőtt a hőmérő hibátlan voltáról győződjön meg, mivel a digitális hőmérők sokkal megbízhatatlanabbak a hagyományos higanyos hőmérőknél, amihez lassan alig lehet hozzájutni. Másik dolog, hogy ún. "maghőmérsékletet" kell mérni, ami végbélben vagy szájüregben mért hőmérsékletet jelent. A pajzsmirigy alul működés valóban okozhat alacsonyabb hőmérsékletet, ezért ezt ellenőrizni szükséges (a január már régen volt). A magas vérnyomás kezelésére használatos néhány gyógyszer ("béta blokkolók") a végtagok ereiben csökkenthetik a véráramlást, ami szintén okozhat hőmérséklet csökkenést, ha nem maghőmérsékletet mér. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2011. november 09., 15:37; Megválaszolva: 2011. november 10., 07:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: