• Inzulinrezisztencia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T Doktor .Jelenleg meddőségi kezelés alatt állok , küszöbön a lombik-beültetés. Inzulin szint trehelés előtt:10,20 ---120 percnél: 96,70. A nőgyógyász szerint ez magas , az endokrinológus szerint ezt nem kell kezelni... E vita előtt napi 1*merckformin 850 tablettát szedtem +napi 1*norprolac.Az enokrinológus leállította a merckformint és felírt Inegy napi1*. Most a meddőségi doktornő újra szeretné ha szedném a merckformint , de ott a klinikán nics endokrinológus... mit tegyek mit szedjek. A többi értékem:Vércukor alap:5,2 ,60perc:6,8 , 120 perc5,3... Menses 3. napi hormon adatok: Estradiol:39,5pg/ml LH :4,1 IU/L FSH:3,8 IU/L Prl:Kevesebb 0,5 ng/ml TSH:0,59 uIU/ml Ha elkezdem újra szedni a Merckformin850 , kb mennyi idő alatt fejti ki a hatását az inzulin szintemre , jelenleg 3 hete diétázom az inzulin miatt... milyen befolyása lehet a lombikra ez az inzulin szint?

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a Inzulinrezisztencia témában

        Kedves Kérdező! A vércukorértékei normálisak, az inzulinszintje minimálisan emelkedett, ezért nem szoktunk automatikusan Metformin javasolni. Ennek ellenére bizonyos esetekben nem ellenjavallt és segíthet a fogyás beindításában, és a PCO kezelésében is alkalmazni szokták. A döntést meghozni annak a lehetősége, aki Önt vizsgálta és aki Önt hosszútávon kezeli. Én ennek ellenére nem tartom indokoltnak a gyógyszer szedését, mert nagy valószínűséggel nem ez okozza a problémát Önnél (a magasabb inzulinszint).


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. november 02., 16:16; Megválaszolva: 2011. november 03., 23:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó