• tanácstalan sportoló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Sportoló vagyok, sporttáplálkozást folytatok évek óta,mindig is egészséges voltam, 10-11 éve nem voltam lázas,évek óta nem voltam megfázva sem.Úgy érzem egészséges vagyok. A problémám az az,hogy kb 1 hónapja nehezebben emésztem az ételeket, savasabb a testem, puffadtam, gyakran zavar sportolás közben is, hogy "böfögöm" vissza ,amit megettem. kb 2 hete volt, hogy ez odáig fajult, hogy hasmenés is jelentkezett(felszívódási zavar). vettem Normafloret és emésztőenzimet, majd 1 nap! alatt elmúlt. A következő napokban szinte tökéletes volt az emésztésem. A kérdéseim. Hasmenés jelentkezhet attól,hogy valaki túl sokat eszik?(napi 1 max 2 alkalom) Mennyire baj, hogy néha hangosan mozognak a beleim? Sokat eszem.. Mivel testépítő-erőemelő sportot űzöm(kérem ne ítéljen el,nem mindenki űzi azt úgy hogy mindenféle szert magába nyom) Megtervezett étrendem van,magas fehérje ,mérsékelt szénhidrát, telítetlen zsírsavak.Én nem látok az étrendemben kivetni valót,hosszú ideje így táplálkozom az emésztésem mindig kifogástalan volt. Nincsen hasfájásom, de gyakran teltnek érzem magam,néha v savasnak, van hogy napokig jó a hasam,aztán jön egy alkalmi hasmenés. lágy széklet az probléma? Nagyon jó erőben vagyok,formába továbbra is, de mégis megijedtem kicsit, nem szoktak panaszaim lenni. Kérem legyen szíves válaszolni a kérdéseimre!(háziorvosom nem foglalkozik velem,mivel ilyen sportot űzök,szerinte ez a probléma.. ez vicc, nem vagyok hajlandó elfogadni.) Nagyon szépen köszönöm a segítségét!Minden jót kívánok!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a hasmenés témában

        Kedves Kérdező! Lehet szó egy enyhe gyomor-bél hurutról, étkezési okból is kialakulhat, pl. a zsírsavaktól, túlzott mennyiségű étel fogyasztásától, esetleg szervi ok is szóba jön. Ha ésszerű diéta és probiotikum kúra mellett panaszos marad, akkor javasolt egy gasztroenterológiai kivizsgálás.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. október 25., 10:35; Megválaszolva: 2011. október 26., 10:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: