• gyomorpolip

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        4 hónapja fokozatosan gyakoribbá váló gyomorpanaszaim miatt gyomortükrözésre küldtek.Megállapítást nyert,hogy a gyomor corpus felső harmadában számos 2-5 mm-es polypus látható.A leletben a vélemény:Polypi ventr.(v.s. hyperplasticus) szerepel. Az orvos a vizsgálat után azt mondta,hogy a polypok kialakulását a reflux betegségemre 8 éve megszakítás nélkül szedett protonpumpagátló gyógyszer is okozhatta.A vizsgálat végén szövetmintavétel is történt,amelynek még nincs meg az eredménye. Azt szeretném tudni,hogy e betegség milyen orvosi terápiát igényelhet, távlatilag mire számíthatok és én mit tehetek azért, hogy ne rosszabbodjon az állapotom. Válaszukat előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a gyomorpolip témában

        Ha a polypok hyperplasticus jellegűek (ez a szövettanból kiderül) teendőt nem igényelnek, esetleg a PPI átmeneti elhagyása megfontolható. Ha adenomatosus polypok, akkor esetleg az eltávolítás is szóba jöhet, de gyakran elegendő a rendszeres követés. A konkrét terápiás tervet a szövettan birtokában lehet felállítani.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. október 22., 21:00; Megválaszolva: 2011. október 24., 12:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: