• Étkezés utáni kellemetlen lehelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő/ Doktor úr! A problémám az lenne, hogy étkezések után rendszerint, legyen az reggeli, ebéd stb... kellemetlenül rossz lesz a leheletem. Még fogmosás után is érezni lehet. Ezt onnan tudom, hogy anyukám megjegyzi, mikor beszélgetek vele. Én ilyenkor általában enyhén kesernyés ízt érzek a számban az étkezés elteltével. Nem közvetlenül utána, hanem körülbelül egy óra múlva. Amikor eszek rá valamit akkor elmúlik, de ahogy telik az idő visszatér a kesernyés íz. A tavasszal voltam gyomortükrözésen, de negatív lett az eredményem 'cöliákia' tesztem és helikobakter tesztem is. (A vér eredményem is jó lett, és cukorbeteg sem vagyok.) Annyiban viszont "mérgelődött" az orvos, hogy nehezen vizsgálható a gyomrom , mert az előző este elfogyasztott dolgaimat még látja, és leszívni sem tudta, mert még darabosak voltak. Általában ilyenkor nagyon rossz a gyomrom hajnalban és még azt követő reggel, amikor előző este (talán kicsit későn) eszek valamit. Hányingerem van , és fáj a gyomrom, de tudom, hogy ilyenkor nem tudott mindent megemészteni a gyomrom, amit elfogyasztottam. A gyomortükrözésem reggelén is elég rossz volt a gyomrom, de igazából amiatt, mert nem emésztett meg mindent. Ez a kellemetlen lehet borzasztóan zavar rendszerint a szám elé tartom a kezem, és úgy beszélek, mert nem akarom, hogy mások is érezzék. A rágógumival csak annyi a problémám, hogy a mentol miatt rossz lesz a gyomrom. Anyukám egészségügyi dolgozó és ő is ott volt mikor tükröztek, megkérdeztem tőle, hogy nem véletlenül a gyomorszáj rossz záródása miatt ilyen rossz a leheletem, de erre ő azt mondta, hogy azt látták volna a tükrözésnél. (Annyit még elmondanék, hogy a fogaim épek és egészségesek, egyik sem lyukas, nincsen fogkövem, nincs tömésem. A nyelvem lepedékes szokott lenni.) Válaszukat előre is köszönöm.

        Dr. Plósz János válasza a rossz lehelet témában

        Leírása alapján gyomor-motilitási zavara lehet, a gyomor ürülése meglassult vagy akadályozott lehet. Érdemes lenne nyeletéses rtg-vizsgálatot végeztetni, terápiásan pedig a gyakori, kis étkezések illetve Motilium tabletta szedése jöhet szóba.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. október 18., 01:03; Megválaszolva: 2011. október 18., 10:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: