• Felvílágosítás kérése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Lányom 43 éves, unokám 16 éves mind kettőnél Helicobacter Pylori okozta betegséget állapítottak meg.Kérdésem mi okozza ezt a betegséget.Én arra gondolok, hogy lányom egy rossz párkapcsolatban van, ahol szorongásos életmódban él ,és ezt sajnos az unokám is átéli.Nagyom sokat mesélt nekem , hogy milyen dolgokon esett át.Anyja nem adja meg azt a szeretetet azóta, amit egy anyának kellene megadni.Sokszor voltak dühkitörései amikor nálam volt..Az anyjának el mondtam , de azt mondta ez nem igaz, otthon nem csinál ilyeneket, mert félt és nem tudom hogyan vezette le. A lányom sem panaszkodik, de kb. egy hónapja rosszul lett a munkahelyén és akkor állapították meg ezt a betegséget. Nem tudom az igazságot, az új kapcsolata előtt olyanok voltunk egymáshoz mint két barátnő, de azóta eltávolodott volt, hogy egy évig sem jött haza. Még az a szerencse, hogy az unokáim jöttek, de tele panasszal állandó stressz hatásnak van kitéve.A nagyobbik unokám 20 éves ő most került el felsőbb iskolába Bpestre, kollégiumba él és 08.28-tól a mai napig nem jött haza nem vágyik, nem család a család kérem válaszát okozhatja-e ilyen életvitel ezt a betegséget. Egy aggódó anya, mama.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a helicobacter témában

        Kedves Kérdező! A Helicobacter pylori igen gyakori kórokozó, a világ népességének több mint fele volt fertőzött vagy jelenleg is fertőzött, bennünk élhet akár úgy is, hogy nem okoz panaszt, másoknál panaszt okoz, de a Helicobacter hordozás oka nem a családi légkör, összefüggés nincs. Amennyiben igazolódik a H. pylori, akkor eradikálni kell azt, erre gyógyszerkombinációkat alkalmazunk, majd kontroll szükséges. A pszichés problémák feldolgozásában leginkább pszichológus fog tudni segíteni.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. október 17., 23:13; Megválaszolva: 2011. október 18., 10:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: