• Véres, fájdalmas széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Plósz Doktor! 2 éve gyakran fáj a hasam egészen alul jobb oldalon,mintha petefészeknél lenne. Emiatt tavaly több orvosi vizsgálaton (nőgyógy,sebészet,gasztroent,proktológia) voltam,végül vastagbéltükrözésen is. A leleteim mindenhol negatívak voltak. Colonoscopia::...videocolonoscopot akadálytalanul vezetjük a coecumba,ahol norm.viszonyokat látunkABauhin billentyű megnyílt,terminalis ileum ép.Biopsia történt.A c.ascendens,flex.hepatica,c.trasv,flex lienalis és c.desc.sygma,rectum eltérés nélkül,vérzésre utaló jel nem látható,az analsi regioban kis,békés belső nodusok.Szövettan:He festés után lényegi kórós eltérés nem mutatható vékonybél nyálkahártya részletek láthatók.Diagnoz:histlogice sine morbo. Hasfájásom továbbra sem múlt el, de ez van. Amúgy székrekedéses voltam mindig, most 6 hete szültem meg 2.gyermekem(császár), és most 2 hete nagyon kemény székletem volt, fájt is közben és véres (élénk piros) volt kissé. Sok rostot, zabpelyhet,gyümölcsöt eszem, sokat iszom, de 2 hete alig tudok wc-zni, már félek a gondolattól is, hogy megint nagyon fog fájni és vérezni. Ma megint kemény bogyókat pici piros vérrel sikerült csak produkálnom. Nagyon megijedtem a vértől, most menjek el megint vastagbéltükrözésre? Nagyon aggódom. Segítségét előre is köszönöm Üdvözlettel B.Brigi

        Dr. Plósz János válasza a véres széklet témában

        Nincs szükség ismételt tükrözésre. A székletet mindenképp lágyítani kell, mert panaszát valószínűleg a végbél-nyálkahártya berepedése okozza. Javasolt a bő folyadék- és rostbevitel, a rendszeres intenzív testmozgás, emelett Laevolac szirup használata 2-3x1 evőkanállal. Helyileg a Rectogesic kenőcs alkalmazása segíthet.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. október 17., 15:51; Megválaszolva: 2011. október 18., 10:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: