• Fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Tegnap vettem észre, hogy mikor a székletet "kinyomom", akkor a jobb oldalon a segglukamnál fáj. Olyan érzéa, mintha a széklet szúrós lenne. Azóta 3szor voltam Wc-én és mindig éreztem ezt az érzést. A székletem normális, nem vettem észre semmi különösebb változást. Csak ez a fájdalom van, utána pár perc mulva elmulik. Mi lehet ez? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Boros Miklós válasza a végbélfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! Ez a széklet okozta nyálkahártya-sérülés. Kerülje a fűszeres ételeket. Alkalmazzon porbiotikus kúrát és székletlazítót. Fogyasszon elég folyadékot. Minden széklet után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le és kerülje a helyi irritációt. A fájdalom miatt használjon aranyér elleni kúpot vagy kenőcsöt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. október 13., 07:31; Megválaszolva: 2011. október 14., 10:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: