• A hasfájásom visszatért a tej elhagyása után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! Már évek óta tartó visszatérő hasfájásom van, több orvosnál is voltam többféle vizsgálattal és nem találtak semmi problémát. Egy éve abbahagytam a tej fogyasztást és azóta elmúlt a fájás, ezért laktóz érzékenységre gondoltam. De pár hete ismét elkezdett fájnia a hasam, görcsölni, puffadni, különösen a jobb oldal tájékán fáj, de van amikor össze-vissza mindenhol ugyanúgy, mint korábban. Hányinger is párodul hozzá és az étvágyam is változó. Sokszor annyira fáj, hogy kiegyenesedni sem tudok. Persze olyan is van, amikor semmi bajom és egyáltalán nem fáj. Mi állhat a háttérben? Mért nem találtak a vizsgálat során (colonoscopia, ultrahang) problémát? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező! Oka lehet funkcionális és szervi egyaránt, javaslok egy tejmentes diétát, illetve probiotikum-kúrát, naponta többször egyen keveset, csökkentse a stresszt, kerülje a puffasztó ételeket, mozogjon, fogyasszon bőven folyadékot, lassan egyen, szedjen Espumisant, háziorvossal írasson ki Dicetelt. Ha így is panaszos, akkor újra kivizsgálás javasolt.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. október 11., 15:06; Megválaszolva: 2011. október 12., 11:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: