• Nagy mértékben károsodott a májam?Mennyire súlyos a probléma??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Másfél évvel ezelőtt derült fény a rossz laboredményeimre,akkor 15 hetes terhes voltam!A kislányom már 8 hónapos és az eredményeim rosszabbak.Kezdetben az orvosok azt hitték szülés után javulni fog talán,nem így lett!Jelenleg az értékeim ASAT(GOT) 71 , ALAT(GPT) 120 , gamma-GT 552 , szérum Alk. foszfatáz 1572. UH-n voltam.:A máj mérsékelten megnagyobbodott,norm.echostructúrát mutat,benne elváltozás nem látható.Az epehólyag lumenében döntően a fal mentén felrakódás formájában hangárnyékot nem adó echodus képlet látható,mely cholesterolosisra utal,a fal számottevően nem vastagabb,az epeutak nem tágabbak. Mi a véleménye,nem kellene már ez ellen tenni valamit?Diétázom,nem fogyasztok alkoholt.Máriatövis kapszulát szedhetek?Epeút elzáródáskor ajánlott ? A hajfesték is eljuthat a májba? Előre is köszönöm válaszát!Tisztelettel:Miléné L. Adrienn

        Dr. Szigeti Nóra válasza a májbetegség témában

        Kedves Kérdező! Laborleletei alapján krónikus májgyulladás lehetősége merül fel (a két utolsó laborlelet alapján a primer biliaris cirrhosis valószínűsíthető leginkább), amely mielőbbi, részletes gasztroenterológiai kivizsgálást igényel. A máriatövis kapszula javíthat az eltéréseken, de az ok mielőbbi kiderítése nagyon fontos.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. október 11., 14:50; Megválaszolva: 2011. október 12., 12:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: