• Epehólyag

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Doktornő.Voltam ultrahang vizsgálaton,és az eredményem.Az epehólyag megtartott nagyságú,benne az epevéladék mellett fele arányban besürűsödött epe található.Kő nincs,epeutak norm.tágasságuak.Többször van enyhébb hasi fájásom,és inkább hígabb széklet,alkalmanként véres .A proctológián kúpot kaptam a 16-éve műtött aranyérre.Nem fáj.Cukorbeteg vagyok és az ultrahangot azért kértem de a leletekre a háziorvos nem küldött el a javasolt gasztro vizsgálatra.Engem nyugtalanít a dolog és kérném szíves véleményét.T.Pintér László.

        Dr. Boros Miklós válasza a epehólyag témában

        Tisztelt Kérdező! Az epehólyag működése nem tökéletes, de a leírásban nem szerepel semmilyen kivizsgálást igénylő eltérés. Első lépés a diéta. Alkohol- és dohányzási tilalom. Alkalmazzon probiotikus kúrát. Vezessen étkezési naplót és számolja ki az összetevőket. Fogyasszon több növényi rostot. Amennyiben az életmódváltás nem vezet eredményre konzultáljon háziorvosával a további kivizsgálásról.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. október 10., 11:44; Megválaszolva: 2011. október 12., 10:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: