• PBC lenne?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor Úr! Köszönöm a válaszát a "laboreredmény értékelése"c. feltett kérdésemre! Azóta túl vagyok a májbiopszián,melyben ez áll:steatosis hepatis, FNH gyanúja. A mostani SAP:1762, SGGT:1610. ERCP vizsgálatot és Ursofalk gyógyszert jav. az infektológus,mert szerinte ez PBC. Bár ezt egy hatalmas lexikont lapozgatva mondta,még a leleteimet sem nézte meg alaposan. Ezek szerint 1 éven át sem a 2xUH, CT,MR,2x izotóp és sem a biopszia nem képes kimutatni a PBC-t? Továbbra sincs tünetem,a családban sem volt hasonló gond. Kíváncsian várom az Ön tanácsát,véleményét ! Köszönöm. Üdv: Krisztina.

        Dr. Plósz János válasza a PBC témában

        A leletek alapján tényleg lehet induló PBC. A magas epeuti enzimértékek hátterében biztos, hogy valamilyen definitív betegség áll, de lehet, hogy hónapok-évek múlva alakulnak ki a tipikus klinikai jegyek. Az ERCP során megtekinthetők az epeutak, így megerősíthető vagy elvethető a PSC diagnózisa. Az Ursofalk segíthet a progresszió megelőzésében.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. október 07., 16:13; Megválaszolva: 2011. október 11., 13:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: