• Hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor No/Ur! Ket hete kezdodott a panaszom,egy eleg furcsa hasmenessel,ami nem a szo hagyomanyos ertelmeben hasmenes.Ugy erzem hogy azonnal mennem kell a wc-re,de csak egy nagyon keves barna viz,es nyalka urul kb 2szer a nap folyaman.Ez 1-2 napig tart,aztan ugy tunik mintha javulna,3-4napig csak enyhe ingert erzek,aztan kezdodik elolrol.Szekletem rendesen van naponta vagy masnaponta,szekrekedesem nincs,de nyakos,ez nem szunik meg azon a 3-4 viszonylag panaszmentes napon sem.Egy het kulonbseggel adtam le 2 szekletmintat,de nem mutatott ki semmilyen korokozot.A ferjemnek es a kisfiamnak semmi baja,tehat nem fertozes.A colitis ulcerosanak mas tuneteit nem tapasztalom,etellel itallal nem talalok osszefuggest.A haziorvosom szerint colonoscopia egyenlore nem szukseges,kulonben is,ha nincs ver a szekletemben,akkor csak 6-12honap mulva kapok ra idopontot.(Ausztraliaban elek)Eloszor nem foglalkoztam vele,gondoltam par nap es elmulik,de most mar elegge idegesit.On szerint mi lehet ez? Milyen vizsgalatot lehetne csinalni,vagy esetleg van-e valami javaslata,amitol ez elmulik? Valaszat elore is koszonom! Alma

        Dr. Plósz János válasza a hasmenés témában

        Nagy valószínűséggel a bélflóra károsodása állhat panaszai hátterében, így első körben pre- és probiotikum kúraszerű fogyasztását valamint, a gyakori, rendszeres, nyugodt kis étkezések bevezetését javasolnám.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. október 06., 05:45; Megválaszolva: 2011. október 07., 13:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: