• Colitis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Június 10-én kérdeztem Öntől hosszan tartó hasmenésem okát. Azóta a bélbiopszia eredménye alapján collagén colitist diagnosztizáltak nálam.A leleten nagyfokú plazmasejtes beszűrődést és 30mikrométere kizélesedett collagén lemezt írtak le. A hasmenésem a Medrol szedése óta javul,de nem egyértelműen. Néha erősödik, gondolom ez a táplálkozással függ össze. Arra vonatkozóan azonban, hogy mit nem ehetek, nem kaptam választ. Kérdésem az, hogy milyen diétát tartsak, és mennyi idő alatt várhatom a javulást. Köszönettel:Irgburg

        WEBBeteg szakértő válasza a colitis témában

        Tisztelt Irgburg!

        A collagén colitis kiváltó oka tisztázatlan és emiatt a terápia is csak tapasztalati, a Medrol mellett más gyógyszerünk nincs. A javulás lassan, fokozatosan várható. Diétásan nagyobb megszorítás nincs, az erősen fűszeres, nehéz ételeket ajánlott kerülni. A probiotikumok ebben a kórképben is jó hatásúak lehetnek.

        Tisztelettel, Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-08 11:14:27; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 12:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: