• Panzitrát

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr ! 2010.12.08-án kórházba kerültem epekő elzáródásos hasnyál mirigy gyulladással . Egy hét után szondát helyeztek a vékonybélbe . Három hét után haza küldtek , és otthon folytattam a jenuális táplálásomat , mondván hogy így elkerülhetem a nagy műtétet . Négy és fél hónap múlva mégis hasnyálmirigy műtétre került sor , mert egy betokozódott ciszta volt a farok részben . Simán lezajlott a műtét és gyógyultan hazaengedtek . Azóta Panzytrát 25000-et szedek naponta hármat . Most kontrollra kellet mennem , és előtte laborba . Az amiláz 344 , a lipáz768 . Tudom , hogy ez mindegyik magas , de nem tudom miért ? A diétát szigorúan betartom . Nem lehetséges sok a 25000 egység panzytrát napi háromszor ? Lehet , hogy nem is kellene szednem , vagy csak kevesebbet ? Köszönettel várom válaszukat !

        Dr. Szigeti Nóra válasza a hasnyálmirigy témában

        Kedves Kérdező! Attól függ, hogy mi okozza a magas enzimértékeket. Ha akut gyulladás, akkor a gyógyszer szedése ellenjavallt.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. szeptember 26., 13:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 09:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: