• Aranyér?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Asszony! Már régóta küzdöttem visszatérő végbélrepedéssel, de végül sikerült meggyógyulnom. Nemrég azonban újra tünetek jelentek meg nálam: mostanában a székelést követően a wc-papír érintésekor szokott fájni, és elég sokszor tapasztalom azt, hogy a fehérneműn színtelen vízszerű foltok jelennek meg, általában néhány órával a székelés előtt. Orvosnál még nem voltam vele, mert eléggé félek a vizsgálattól. Mi lehet ez? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a aranyér témában

        Tisztelt Kérdező! Krónikus végbélrepedés gyanúja miatt keresse fel háziorvosát. Addig is minden széklet után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le. Helyileg alkalmazzon aranyér elleni kenőcsöt. Figyeljen oda a széklet lazítására, igyon elég folyadékot és alkalmazzon probiotikus kúrát. Kerülje a fűszeres ételeket és az egyszerű szénhidrátot.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. szeptember 25., 14:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 15:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: