• Hasmenés kezelése.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Plósz János! Nemrégiben írtam, az egy éve tartó hasmenéses panaszomról, amire ön a liszérzékenység gyanúját, illetve Chrón betegséget említette meg. Idő közben a kezelőorvos azt javasolta, hogy irratibilis bélszindróma, kezelését kezdjük el, mert lehet, hogy ez a baj, mennyire valószínü ennek a betegségnek a fennállása? Spasmoment szedek egy hete, a tünetek valóban enyhültek, de még mindig gyakori székelési inger és állandó felfúvódás jellemző. Ez fokozatosan javúlhat, vagy a gyógyszer mellékhatása lehet? Mit lehet ilyenkor tenni, mert így sem sokkal jobb az életminőségem az ezelőttinél, igaz görcsös hasmenéses tünet azóta nincs, talán a régóta szedett probiotikumok okozzák a felfúvódást? Válaszát előrre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a irritábilis bélszindróma témában

        Tisztelt Cím!

        Az irritábilis bél szindróma azt jelenti, hogy szervi eltérést az elvégzett vizsgálatokkal nem tudunk kimutatni, a panaszokat a bél túlzott érzékenysége illetve motilitás-zavara okozhatja a panaszokat. Az irritábilis bél sy. kezelése nem könnyű. A gyógyszeres terápia csak kiegészítő jellegű, az életmód változtatása alapvető. A rendszeres gyakori, kis étkezések, a rendszeres testmozgás és a stressz adekvát feldolgozása segít a tünetek megszüntetésében.  (a gyógyszeres kezelés csak tüneti terápia, nem a probléma okát befolyásolja, hanem a létrejött tüneteket) Ha tényleg irritábilis bél szindrómáról van szó, ezen változtatásokkal és gyógyszeres terápiával lassú, fokozatos javulás várható.

        Tisztelettel,  Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-06 22:29:23; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 12:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: