• Székrekedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        egy hete székrekedés jelentkezett nállam.egy nap után hashajtó gyógyteával próbálkoztam,ahogy megittam félóra múlva normális székletem vol.tmásnap újra azsékrekedés jelentkezett.ez így ment hat napig.mindennnap megoldódott de valamilyen segítséggel:lekvár emésztést segítő pasztilla stb...mindennap egyre kevesebb mennyiségű székletem volt.ezt követően bevettem egy hashajtót éjszaka,ami reggelre hasmenést okozott de szintén kismennyiségben és szintén nehezen.másnap még mindíg hasmenés jelentkezett.elmentem orvoshoz de nem tudta hogy mi a bajom...aznap nem volt székletem de ezt annak tudtam be hogy keveseket ettem több napja.a rá következő két napban normális mennyiségű és állagú székletem jelentkezett az addig megszokott időben.ma viszont megint kevés és nagyon nehezen.tudni kell még hozzá hogy nem volt eddig ilyen jellegű panaszom,és hogy több hónappal ezelőtt kiderült hogy valószínűleg laktózérzékeny vagyok:ha tejet eszem felpuffadok,és kb félórával az evés után egy hasgörcs jelentkezik majd előbb normál széklet majd fokozatosan híguló hasmenésem van, de ilyenkor is másnap normál székletem jelentkezik.illetve nem tudom hogy vane köze hozzá de az előző havi fogamzásgátlóm nem úgy nézett ki mint ahogyan szokott:vagyis mivel osztott hormonút szedek az első sorból a legelső szemnek a következő sorból való színe volt.de csak mire beszedtem figyeltem erre fel.végig is szedtem a levelet.ez alatt jelenkezett még egy szokatlan tünetem:mindenféle szagra érzékenyen reagáltam,és sokszor olyat is észre vettem amit más nem is érzett.majd elmúlt,de két hét múlva újra ezt éreztem,és erre rá egy hétre jött ez a székrekedéses probléma. remélem tud segíteni h mi ez vagy milyen orvoshoz forduljak válaszát ellőre is köszönöm

        Dr. Szigeti Nóra válasza a székrekedés témában

        Kedves Kérdező! Véleményem szerint még várhat egy kicsit, igyon sok folyadékot és Hunyadi keserűvizet, fokozza a testmozgást, egyen sok rostosat, ill. napi 1 evőkanál zab/búzakorpát joghurtba/kefírbe keverve. Ha panaszai ezt követően sem szűnnek meg, akkor forduljon orvoshoz (háziorvos, gasztroenterológus).


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. szeptember 06., 21:02; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 07:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: