• Lelet értelmezés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Plósz János DoktorÚr! Szeretném ha segitene leleteim alapján a betegségem állapotában.CHV és alk. által kialakult májzsugorom van.Dekompenzált állapot matt kezelést nem kaphatok.Ez március hóban derüt ki,mikor vzes lettem.Vizhajtó hatására a viezsedés eltünt és azóta nem is jön elő. 3 naponta furosemid 1 szem és naponta 1 szem amlozid. testsúlyom csökkent de azóta tartom.A viz ment el. Ön többször adott már tanácsot és segitett a leletek értelmezésében ezért fordulnék ismét Önhöz.a májfunkciós eredmények:ggt:124,95,57,37,35,39. got:50,56,64,44,41,50.gpt:25,42,57,31,29,37.Ez az emelkedés a virus aktivitására utal, vagyis rosszabodk az állapotom?WE:16,19,20,17.Tbil:34,4 27,2 21,9 25,1 18,1. TP:82,84,81,95. Alb:29,32,33,36. Thromb:83,74,82,67. A cukrom s magasabb.6,2 és 7,4 között ingadozik,azt figyel.Ami még folyamatosan meg van jelölve a eGFR: 9o fölött.A véreredmény alapján bár ha kellene más eredmény is megirom, mit gondol rosszabodott az állapot, erősödött-e virus aktiviása, mik azok amikez figyelhetek?Van még esélyem egy pár évre vagy talán többre is. Azért kérdezősködök, mert szeretnék élni, és jó lenne tudn mre számithatok.Ezek az eredmények mit mutatnak a belső szervek betegségéből.Máj epe vese lép. A viezlezem most vizsgálták, az s aggasztó az mitől lehet? Befolyásolhatom-e valahogy? v.fvs:7/HPF Baktér:++++ Kalciu: sok g/l Megjegyzés:Ref.tart:vvt:1/HPF fvs:1-2 HPF hyakin cylinder:1/hpf HPF:nagy nagyitású látótér. Mit jelentenek ezek az értékek.Segitsen legyen szives értékelni és elmagyarázni miket jelentenek? Mire számithatok? Most néznek majd ultrahangon, hgy van-e góc? Az eredmények alapján lehet? A máj 2 ujjnyival nagyobb tapintásra. Amiket szedek: Livral Complex,Supradyn, artcsóka, máriatövis kapszula,pecsétviaszgomba kapszula.Ezek jók? nagyon várom válaszát? Ha lehet egy kis előrejelzést is Köszönettel: Edit Nagyon bizom őszinte válaszában és, hogy értem is, és részletes még ha rossz is.Mire számithatok? Nagyon félek

        Dr. Plósz János válasza a májzsugor témában

        A laborleletek megnyugtatóak, a virusaktivitás fokozódását a GOT, GPT emelkedés jelezheti, de ez most nem látható, az albumin-szint javulása a máj funkcionális javulását mutatja. A terápia jobb nem is lehetne. Véleményem szerint aggodalomra nincs ok, rendszeres ellenörzésen kívül egyéb teendő nincs.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. szeptember 05., 20:57; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 10:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: