• Véres hányás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/ Úr! Tegnap este, erőlködés következtében véreset hánytam, kis mennyiségű piros színű vért láttam a nyálkában. Sajnos nem először fordul elő, gyakran kavarodik fel a gyomrom, és "hányós" vagyok. K 1 hete volt 1 olyan napom, amikor (másnaposság miatt) többször is ledugtam az ujjam, hogy megkönnyebbüljek, és a kezemen akkor is véres nyálkát láttam. Gyomortükrözésen kb, fél éve voltam, a nyombélnél a savtól errózió volt látható, erre kaptam gyógyszert, de azt mondta az orvos, hogy a vérzés az erőlködéstől lehet. A székletben nincs vér, és nem fekete, néha van egy tompa szúró érzés a gyomortájékon, de nem jellemző. Mitől lehet ez?Ön szerint meg kell, e ismételni a tükrözést? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a véres hányás témában

        Az ilyen jellegű, erőlködő hányást követő kis mennyiségű vérzés valószínűleg tényleg a gyomor-nyelőcső nyálkahártya berepedése, sérülése miatt jelentkezik. Ez spontán jó gyógyhajlamot mutat, ha nem ismétlődik és tényleg minimális, nincs értelme újabb tükrözésnek, azonban a hányingert, hányást okozó tényezőket érdemes kerülni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. szeptember 04., 08:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 20:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: