• Szapora

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doki! Az lenne a kérdésem, hogy az normális dolog, hogy néha (gondolom bizonyos ételek után) 1 napig híg székletem van, és nagyon gyorsan rámjön a szapora? Pl. legutóbb:este lecsó, másnap reggel híg széklet, de normális ingerekkel, napközben pedig úgy rám jött, hogy volt 2 percem a WC-re érni.. Ezzel le is szokott zárulni a dolog, csak nem tudom ez mennyire normális, főleg mikor ennyire hirtelen ingerrel jön. A másik kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy ez a "korral jár"? Régebben akármit megehettem, keverhettem akármivel, teljesen normális székletem volt. Most pár éve viszont hajlamos vagyok elkapni a fosós-hányós vírusokat, amin mondjuk 3 nap alatt mindig túl vagyok, és itt van , hogy néha nagyon sietnem kell a WC-re. Szóval lehetséges, hogy egyszerűen "öregszem" és érzékenyebb az egész emésztőrendszerem, vagy valami lappangó probléma lenne? Előre is köszönöm a válasz! Üdvözlettel: Niki

        Dr. Szigeti Nóra válasza a hasmenés témában

        Kedves Kérdező! Nem hiszem, hogy az "öregség" jele lenne ez a tünet, egyszerűen a gyomra nem bír el mindent. Vigyázzon az étkezésre, ha ezzel a panasz megszűnik, akkor nincs semmilyen lappangó betegség a háttérben.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. szeptember 02., 14:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 09:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: