• Alkohol fogyasztás utáni több napos haspuffadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem / Uram! Az utóbbi 2-3 évben lettem figyelmes arra,hogy akár kis mennyiségű alkohol fogyasztása után is legalább 3-4 nap mire elmúlik a haspuffadásom, emellett úgy érzem mintha "égne" is a gyomrom. Legutóbb elmentünk vacsorázni egy baráti társaságommal ahol a vacsora mellett elfogyasztottam 2 nagy pálinkát és 3-4 koktélt. Ez egy pénteki napon történt, ma már hétfő van és még mindig feszül a gyomrom. Régebben nagyon sok colát ittam meg a bulikon a wiszkik mellé, akkor ha elmentem bulizni szombaton, a rá következendő hét pénteki körüli napjainban lettem jól,edzésekre se tudtam eljárni,és úgy éreztem,hogy folyamatosan ennem kell,hogy elmúljon az az égető fájdalom amit éreztem a gyomromban. Az utóbbi 2 évben nagyon ritkán járok el bulizni, régebben semmi ilyen problémám nem volt. Nem tudom,hogy van-e rá megoldás,hogy mi lehet a problémám, de ha nincs más, akkor nem iszom többet. Csak azért hébe hóba 4-5 bacardi cola jól esne,de úgy néz ki nem engedhetem meg magamnak. Nem tudom,hogy orvoshoz kellene e fordulnom. Ön szerint allergiás lehetek? Van rá mód,hogy valamilyen gyógyszerrel ellensúlyozzam a nálam észlelt tüneteket? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: T. Norbert

        Dr. Szigeti Nóra válasza a haspuffadás témában

        Kedves Kérdező! 2 nagy pálinka és 3-4 koktél nem feltétlenül kis mennyiség; feltehetőleg a gyomorsav termelését fokozza, vagy átmeneti gyulladást eredményez a gyomornyálkahártyán, ami a panaszokat okozza. Ún. protonpumpagátlóval történő savcsökkentés segíthet.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. augusztus 29., 20:59; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 12:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: