• Végbélberepedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok!Azért fordulok Önökhöz,mert kb 3 hónapja véres székletem volt,szedtem probiotikumokat,székletlazítót,Mucofalk,Laevolak.Minden rendben is volt.Amikor abbahagytam a székletlazítókat,akkor újra kemény székletem vol,utánna borzasztóan fájt a végbelem környékén.és már véres is volt a székletem.Inkább vizes nyálkás,és rószaszín foszlányok.Proktológus azt mondta hogy újra végbélberepedés,mert a vizsgálaton a gyógyult helye látszott,de a kemény széklet újra fölsértette.Kár volt abbahagynom a székletlazítókat.Érfal erősítő gyógyszer hatásaként el is multak a tünetek.de 3 nap múlva újra jelentkeztek,vizes,nyálkás széklet,néha kicsit fáj,koránt sem annyira mint múltkor.Mit tegyek a továbbiakban,proktológusom azt mondta hogy lehet évekig is lazítanom kell a székletet,mert olyan vékony az érfal,meg minimális vénatágulatot is látott.Önök mit mondanának?Köszönettel és tisztelettel.Áron

        Dr. Boros Miklós válasza a végbélrepedés témában

        Tisztelt Kérdező! A végbélrepedés orvoslása valóban hosszas is lehet. Mindenképpen változtasson táplálkozásán, életvitelén. Kerülje az egyszerű szénhidrátot, fűszeres ételeket. Minden nap mozogjon legalább fél órát. Amennyiben nem lesz panaszmentesség a korábbi kezelés mellett gasztroenterológiai kivizsgálás indokolt. Minden széklet után vegyen ülőfürdőt és kerülje a helyi irritációt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. augusztus 26., 12:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 08:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: