• Enyhén emelkedett bilirubin érték

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Néhány éve inzulinos cukorbeteg vagyok, emiatt viszonylag gyakran járok vérvételre. Megfigyeltem, hogy eredményeimben - függetlenül a többi értéktől - a Bilirubin értékek minden esetben némileg magasabbak a határértéknél. (Gyakorlatilag kivétel nélkül minden egyes leleten) Legutóbbi eredményeim: -Totál Bilirubin: 25,1 umol/l (ref.: 5,0-21,0) -Konjugált Bilirubin: 5,0 umol/l (ref.: <4,3) A teljesség kedvéért a következő értékek voltak még megcsillagozva: Neutrofil 40% (ref.: 50-70); Eozinofil 5% (ref.: 1-5); Limfocita 50% (ref.: 20-40), ill. vércukrom is magas volt kicsit, de a bilirubin ettől függetlenül máskor is mindig magasabb volt. Legutóbb kíváncsiságból megkérdeztem háziorvosomat, hogy miért magas nekem mindig ez az érték, és hogy nem kellene-e tenni vele valamit. Az orvosom azt mondta, hogy a biztonság kedvéért kapok egy beutalót egy hasi UH-ra. Időpontot szeptember végére kaptam. Érdeklődni szeretnék, hogy utalhatnak-e valami komolyra az eredmények, ill. hogy mire számíthatok az UH-n. Előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a blirubin témában

        Az izolált és enyhén emelkedett bilirubin-szint nagy valószínűséggel Gilbert-kór tünete. Ez veleszületett betegség, az epekiválasztás egyik enzime lassabban működik az átlagnál. Következménye nincs, terápiát sem igényel, azonban az éhezést és a nagyobb fizikai megeröltetést érdemes kerülni (ekkor esetleg enyhe sárga szín jelenhet meg a szemfehérjén). A hasi UH szűrővizsgálatként jó választás.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. augusztus 24., 16:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 15:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Nagyjából két éve tapasztalom a következő tüneteket, amik az elmúlt fél évben sokat rosszabbodtak. Egyre gyakrabban, hosszabban és erősebben érzek fájdalmat deréktájon, a medencémben és az alhasi részen. Égető,...
        Tisztelt Doktor úr! Az elejétől elkezdek mindent. Ősz környékétől éreztem hogy az átlagosnál sokkal fáradtabb vagyok, gyenge vagyok és szédülök. Csináltunk egy vérvizsgálatot amiből kiderült, hogy alacsony a vasam, 7 lett az értéke....
        Jo estèt kivànok! Renàta vagyok 32 èves . Pàr napja kicsit nyomo èrzèst èrzek az oldalamon elmùlik utàna megint èrzem,nem fàj. Nagyon fèlek a vègbèlràktol,mivel colitis ulcerozàm van. Kb fèl ève volt vègbèltükrözèsem az eredmèny jo...
        Tisztelt Doktor/ Doktornő! 2016 októberében két műtétem is volt. Az elsőnél kivették az epekövet és az epehólyagot. Ezután a tükrözéstől kaptam egy hasnyálmirigygyulladást. Rá nem sokra jött a második műtét: Hepatico-jejunostomia sec....
        Tisztelt Doktor úr!<br> Elmentem gasztroenterologushoz hasi problémák miatt (puffadás, fájdalom évek óta) és beutalt laktóz intolerancia tesztre (vérvétel). 50g laktózt itattak meg velem az első vérvétel után. Az eredmény: 0. Perc...
        Tisztelt Doktor Úr! Problémám évekkel ezelőtt kezdődött, amikor is megjelent egy külső aranyeres csomó a végbélnyílásnál. Spertivel kenegettem, illetve - mivel túl kellemetlennek éreztem volna ezzel orvoshoz fordulni - megtanultam együtt...
        Tisztelt doktornő/úr! 2 hónapja felfázás gyanánt elég komoly antibiotikum kúrát kaptam, konkrétan 5 fajtát. Majd mire kb rendbe jöttem a felfázásból a szervezetem legyengült és újra beteg lettem, ismét antibiotikum. A lényeg, hogy mikor...
        3 hete kb nagyon sok a gyomorsavam. Már a torkomban is érzem és a számban is maro hatás szerü érzés alakult ki.két napja véres a székletem is.
        Tisztelt Doktor Úr! Előző levelemben kérdeztem,hogy a gyomor és nyombélvérzés után Escitalopram tablettával együtt esetleges újabb gasztroenterális vérzés kivédésére Emozul szedhető -e,és megnyugtató választ kaptam Öntől,hogy...
        Tisztelt Dr. Úr. Már jó ideje panaszom van az említett területen. Ha hanyatt fekszem, a köldökömtől 2,3 újnyi távolságra a jobb lábam felé, ha megnyomogatom , mögötte érzékenységet tapasztalok, nevezhetjük nagyon gyenge fájdalomnak....