• Hasfájás, nyákos, bogyós széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/NŐ! 28 éves férfi vagyok, és egy éve küzdök emésztőrendszeri problémákkal. Az egész szinte egyik napról a másikra alakult ki (igaz előtte volt 2-3 hónap idegeskedésem családi problémák miatt). Elkezdett tompán fájni a hasam, és a székelési szokásban annyi változás lett, hogy azóta szinte állandóan bogyós illetve nyákos a székletem, de rendszeres, minden nap minimum egyszer megyek. Hasmenés szinte soha, sőt inkább néha szorulásos, vért pedig nem látok benne. Illetve a puffadás jellemző tünetem még. A fájdalmat a hasamban van hogy szinte nem is érzem, csak ha megnyomkodom (ez a jobb alhasra jellemző), de van hogy fentebb fáj, van hogy a bal oldalamon érzékenyebb, olyan mintha vándorolna, Közben előjött még a böfögés is, ha eszek utána egy óra hosszáig állandóan, ha éhes vagyok akkor meg azért (ez leginkább azóta van mióta beszedtem pár szem szumetrolimot). A leleteim negatívak: enzimes daganatszűrés negatív, hasi ultrahang negatív (2 hét múlva megyek megint), vérvételnél az egyik májenzimnél volt csillag, illetve a pajzsmirigy TSH-ja alacsaony volt (túlműködök elvileg), tüdőszűrés negatív. Tüdő szűrésre azért mentem mert mellkasi, illetve borda ív alatti fájdalom is jellemző (bár már tompán hálistennek, mert tavaly volt hogy az ügyeletre bementem mert úgy szúrt hogy alig tudtam levegőt venni). Fogyni nem fogyok, sőt kezdek hízni. Ülő munkát végzek, mozogni nem nagyon mozgok az utóbbi 1-2 évben. Mit tegyek, mit javasol ? Egerben és Jászberényben voltam gasztoenterologusnál. Az egri azt mondta h csak tükrözés után tud mit mondani, a Jászberényi, meghallgatott, megynomkodott és azt mondta h nem javasol max gyomortükrözést, illetve Dicetelt írt fel, de semmit nem használt. Tükrözésre nem szeretnék menni mert állítólag kegyetlen (,ég bódításban is) Remélem nem daganat... Ha az lenne akkor már egy évre a tünetek kezdetétől súlyosabban kellene hogy fájjon a hasam, vagy nem feltétlenül, illetve a vérvétel kimutatná? Válaszát köszönöm. üdv

        WEBBeteg szakértő válasza a emésztőszervi panasz témában

        Kedves Kérdező! A vérvételi eredmény nem mindig mutatja meg a daganat jelenlétét, de Önnél azért nem ez az valószínű. A böfögés és puffadás lehet pl. lassult gyomor-bélmozgás, emésztési probléma, vagy reflux betegség miatt, a nyákos széklet oka lehet aranyér, vagy repedés a végbélnyílás táján, de gyulladásos bélbetegségre, vagy a kóros és a normál bélbaktérium flóra egyensúlyának felbomlására is utalhat.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. augusztus 24., 10:54; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 22:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: